Rezist Zurich, dezvăluiri despre "Academia Regală" a lui Cumpănaşu: Am întrebat, nu e nici măcar acreditată

Alexandru Cumpanasu
Alexandru Cumpanasu (Epoch Times România)

În urma discuţiilor purtate în spaţiul public referitoare la diplomele lui Alexandru Cumpănaşu, organizaţia Rezist Zurich a luat iniţiativa de a contacta autorităţile elveţiene şi de a le cere informaţii referitoare la acreditarea OUS Royal Academy of Economics and Technology în Elveţia, universitatea online la care susţine că este masterand prezidenţiabilul. Din răspunsul primit rezultă că respectiva universitate online nu este nici măcar acreditată.

Rezist Zurich precizează că, în căutarea unor clarificări privind recunoaşterea diplomelor instituţiei susnumite în Elveţia, s-a adresat secretariatului de stat elveţian pentru educaţie, cercetare şi inovaţie - SBFI.

”OUS nu este acreditată. Instituţiile private care nu sunt acoperite de legea federală pentru susţinerea şi coordonarea facultăţilor (HFKG, https://www.admin.ch/opc/en/classified-compilation/20070429/index.html) şi nu sunt acreditate pot acorda diplome. Cu toate acestea, diplomele lor nu conferă accesul la studii de nivel postuniversitar în sistemul de învăţământ superior (public) din Elveţia şi nu sunt recunoscute pentru exercitarea profesiilor reglementate în Elveţia. Pentru exercitarea profesiilor nereglementate în Elveţia, calificările sunt supuse evaluării fiecărui angajator în parte”, se arată în răspunsul primit de către Rezist Zurich de la SBFI.

Reamintim că, deşi nu are vreo facultate terminată în ţară, Alexandru Cumpănaşu a susţinut că "din punctul său de vedere" are studii superioare.

"Din punctul meu de vedere, da, am studii superioare şi cu mult superioare celor pe care unii dintre ei se laudă că le-au făcut la Spiru Haret", se apăra recent Cumpănaşu.

"Nu este o diplomă de licenţă oarecare, pe care o fac toţi proştii în România, la toate universităţile de doi lei. Foarte mulţi dintre cei care au terminat la Spiru Haret în România sunt nişte proşti cu diplomă. Avem atâţia proşti cu diplomă în administraţia publică şi în România... Eu cred că un om care îşi termină un executive master are o pregătire mai bună, în afară, decât unul care vine şi spune săru'mâna pe la decani şi bagă şpagă la profesori. Eu i-am călcat în picioare pe toţi cei care au terminat Spiru Haret şi care nu mai ştiu să scrie în limba română şi pe cei care în loc să îşi facă treaba acolo, la universităţi, termină pe bandă rulantă tot felul de universităţi de doi bani", a mai precizat Cumpănaşu.