Revoluţia Umbrelelor - Anonymous va publica 51 de baze date ale guvernului chinez

Logo-ul organizatiei de hackeri Anonymous Operations.
Logo-ul organizatiei de hackeri Anonymous Operations. (Anonymous Operations)

În timp ce protestele pro-democraţie din Hong Kong continuă, hackerii au muncit din greu. Câţiva membrii ai grupului de hackeri Annonymous au anunţat că au obţinut 51 de baze de date de pe website-urile guvernului chinez, pe care le intenţionează să le publice sâmbătă.

”Vrem ca guvernul chinez să înceteze să mai reprime Hong Kong-ul şi pe toţi cetăţenii lui”, a declarat unul din hackeri, cunoscut sub pseudonimul F3AR.

”Suntem pe deplin solidari cu protestatarii din Hong Kong şi vom continua să infiltrăm, dezvăluim şi să închidem toate site-urile guvernamentale din cn ( China) şi hk (Hong Kong) până când protestatarii vor obţine ceea ce vor”, a mai precizat F3AR.

Hackerii au început Operaţiunea Hong Kong în jurul datei de 3 octombrie. Într-un anunţ făcut pe 5 octombrie, Anonymous a susţinut că a obţinut deja ”nenumărate informaţii personale (sic)” de pe site-urile guvernului chinez. Grupul i-a avertizat pe oficialii chinezi că va publica bazele de date ale site-urilor "odată ce vom termina de folosit datele voastre de autentificare."

F3AR a adăugat că nu poate publica încă conţinutul tuturor bazelor de date, de vreme ce mai mulţi hackeri lucrează concomitent la diferite baze de date. Totuşi, hackerul a menţionat că unele baze de date conţin nume de cont şi parole, cât şi codurile website-urilor.

”Dar altcineva se va ocupa de o db (bază de date) care conţine nu numai date de logare obişnuite ci şi datele de autentificare ale adminilor (administratorilor), care ne vor permite să afectăm site-ul”, a adăugat acesta.

Pe lângă faptul că va face publice bazele de date, Anonymous a anunţat că va mai ataca, de asemenea, şi website-uri guvernamentale chineze, cu atacuri distribuite de negare a accesului (DdoS) pentru a supraîncărca website-ul şi pentru a-l închide. Grupul va lansa şi o furtună pe Twitter – postând practic un număr mare de mesaje – în ce vor lansa atacurile cibernetice şi vor publica de bazele de date.