Revocarea lui Mişu Negriţoiu, în linie dreaptă

Conducerea Senatului discută revocarea lui Mişu Negriţoiu din fruntea Autorităţii de Supraveghere Financiară, în urma scandalului RCA.
Mişu Negriţoiu
Mişu Negriţoiu (Captură Youtube)
Andrei Pricopie
18.04.2017

Conducerea Senatului discută marţi solicitarea Comisiei economice de înscriere pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite ale Parlamentului a raportului asupra propunerii de revocare a lui Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, relatează Agerpres.

Raportul a fost întocmit în octombrie anul trecut de comisiile de specialitate ale Parlamentului, în urma unei analize asupra modului în care ASF a gestionat, la acel moment, criza de pe piaţa RCA, însă se discută acum pe fundalul uriaşului scandal al presupusei intenţii a Guvernului de a naţionaliza fondurile private de pensii, intenţie pe care Guvernul a negat-o. Reamintim că, recent, fondul de pensii NN a fost amendat cu 750.000 lei după ce şi-a informat clienţii că în spaţiul public au avut loc discuţii despre naţionalizarea fondurilor private de pensii.

Revenind la raportul comisiilor, potrivit documentului, membrii comisiilor de specialitate au constatat că reputaţia lui Mişu Negriţoiu "este iremediabil afectată de imaginea nefavorabilă creată în piaţa de asigurări."

"Preşedintele ASF nu şi-a îndeplinit obligaţiile legale pe care domnia sa le avea în exercitarea mandatului, motiv pentru care au hotărât, cu unanimitate de voturi, să supună spre dezbatere, în şedinţă comună a celor patru comisii, propunerea de revocare a domnului Negriţoiu Mişu din funcţia de preşedinte al ASF. În urma analizării propunerii de revocare a domnului Negriţoiu Mişu din funcţia de preşedinte al ASF, membrii celor patru comisii au constatat că reputaţia domnului Negriţoiu Mişu, preşedintele ASF, este iremediabil afectată de imaginea nefavorabilă creată în piaţa de asigurări”, se arată în raportul comisiilor citat de digi24.ro.

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului urmează să aibă loc marţi de la ora 14:30.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor