Revelionul 2015, anul petrecerilor pe temperaturi extreme

Jocuri de artificii în noaptea de Revelion
Jocuri de artificii în noaptea de Revelion (Epoch Times România)
Loredana Diacu
01.01.2015

Revelionul 2015 a fost cel mai geros din ultimii 53 de ani, cu temperaturi -31,4 grade Celsius la Întorsura Buzăului şi -20 de grade Celsius la Bucureşti, relatează postul B1 TV.

Cu toate acestea, frigul muşcător nu a reuşit să-i ţină pe oameni în case. Mii de oameni au sărbătorit în marile sau mai micile oraşe ale ţării Revelionul în stradă, dornici să nu rateze focurile de artificii şi concertele oferite de edilii locali.

Ajutaţi de îmbrăcămintea groasă şi de bucuria de a fi ieşit cu bine dintr-un an greu, românii au ieşit să petreacă în pieţe. În Capitală, în jur de 50.000 de persoane au umplut Piaţa Constituţiei. De pe scena HaHaHappy New Year Bucureşti 2015, cum a fost intitulat spectacolul de Revelion, au energizat publicul artişti cunoscuţi precum Julia, Smiley, Andra, Delia şi Loredana iar la miezul nopţii cerul s-a luminat de explozia artificiilor.

De petrecut s-a petrecut în Capitală şi în Parcul Titan. În pofida temperaturii extreme, bucureştenii s-au bucurat de spectacolul oferit de Voltaj, Bere Gratis, Elena, DJ Rino şi Silvia.

Şi la Cluj, în jur de 10.000 de persoane au sărbătorit Revelionul în Piaţa Unirii, unde au urmărit un spectacol de lumini, lasere şi focuri de artificii, relatează Mediafax. La miezul nopţii primarul Emil Boc a urcat şi el pe scenă şi a cântat refrenul piesei “Wake me up” a trupei Avicii.

Timişorenii au petrecut şi ei în aer liber, în Piaţa Victoriei, animaţi de spectacolul susţinut de Anastasia Sandu, trupele Vunk şi Flare. Spre deosebire de omologul său clujean, primarul Nicolae Robu nu a fost alături de concetăţenii săi, fiind plecat în concediu în Dubai.

Ieşenii au înfruntat şi ei temperaturi de -15 grade pentru a admira în faţa Palatului Culturii cerul iluminat de artificii iar buna dispoziţie a fost asigurată, potrivit ziaruldeiasi.ro de Direcţia 5, Andreea Bănică, Puya, CRBL, Maxim şi Shift.

La Braşov, petrecerea de Revelion din Piaţa Sfatului a început la jumătate de oră după ora 22, braşovenii fiind invitaţi la un spectacol susţinut de Corina, Ligia Şuteu, Veta Biriş şi încheiat cu tradiţionalele şi niciodată demodatele artificii.

Băcăuanii care au dorit să ciocnească un pahar de şampanie în stradă în noaptea dintre ani s-au adunat în Piaţa Tricolorului din centrul oraşului. Potrivit deşteptarea.ro, anul acesta bugetul alocat de primărie evenimentului a fost unul mai mic, aşa că nu au fost invitate vedete de muzică pop, ci doar vedete locale de muzică populară. În schimb, pentru focul de artificii au fost alocaţi 10.000 de euro.

După ce artificiile au încetat să lumineze cerul, românii şi-au continuat petrecerile în cluburi, resturante, case, fiecare după preferinţe şi posibilităţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor