Repatrierea aurului românesc. Băsescu: "Oare se pregăteşte instalarea unei dictaturi?"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

"Oare se pregăteşte instalarea unei dictaturi?", ridică întrebarea fostul preşedinte Traian Băsescu, potrivit căruia singura explicaţie a dorinţei lui Dragnea de a aduce în ţară rezerva de aur a României ar fi că acesta şi "clica" lui se pregătesc să impună un regim dictatorial ori, se ştie, adesea regimurile dictatoriale sunt sancţionate prin blocarea resurselor financiare ale statului aflate în străinătate, fie că este vorba de aur, conturi în valută sau alte active.

Redăm postarea lui Traian Băsescu:

"Oare se pregăteşte instalarea unei dictaturi?

Poate în perspectiva pierderii alegerilor din 2020?

Ultima frământare a lui Dragnea şi a şoferului lui Voicu (senatorul Şerban Nicolae) a devenit rezerva de aur a României, adică aducerea în ţară a celor 60 de tone de aur depozitate în banca Angliei cu scopul de a fi „văzute” de toată lumea, ca un element de credibilitate a ţării.

Nu cred că este atât de prost informat încât să nu ştie că pentru investitori şi băncile care ne împrumută expunerea rezervei de aur şi a rezervelor valutare este esenţială pentru credibilitatea României.

Şi atunci ce l-o fi lovit de vrea aurul la Bucureşti?

Am o singură explicaţie: Daddy, adică Dragnea, şi şoferul lui Voicu, adică Şerban Nicolae ştiu că adesea regimurile dictatoriale sunt sancţionate prin blocarea resurselor financiare ale statului aflate în străinătate, fie că este vorba de aur, conturi în valută sau alte active, prin decizii unilaterale ale statelor democratice până la restabilirea funcţionării statului de drept.

Oare se pregăteşte Dragnea, Nicolae şi clica lor să impună prin legi un regim dictatorial în perioada următoare şi de teama sancţiunilor vor să aducă rezerva de aur în ţară?
Mă întreb şi eu..", scrie Băsescu.

Reamintim că liderul PSD, Liviu Dragnea, şi colegul său de partid Şerban Nicolae au depus miercuri la Senat un proiect de lege care obligă Banca Naţională a României să păstreze în ţară 95% din rezervele de aur pe care le deţine.