Renumita jucătoare de tenis Maria Şarapova cade testul antidoping

Judecătoarea rusă de tenis Maria Şarapova a anunţat că a fost testată pozitiv pentru o substanţă interzisă.
Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova.
Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova. (Captură Foto)

Şarapova s-a adresat mass mediei globale la un hotel din Los Angeles: “Am dorit să va anunţ că acum câteva zile am primit o scrisoare din partea ITF în care am fost anunţată că am căzut un test antidoping la Openul Australian. Am căzut testul şi îmi asum întreaga răspundere pentru acest lucru. În ultimii 10 ani am folosit un medicament numit Mildronate. Este foarte important să înţelegeţi că timp de 10 ani acest medicament nu a fost pe lista de substanţe interzise a WADA şi că am folosit în mod legal acest medicament în ultimii 10 ani.”

“Am făcut o greşeală enormă, mi-am dezamăgit suporterii şi am dezamăgit sportul, ştiu că m-am expus unor consecinţe, dar nu vreau să îmi închei cariera în acest mod şi sper că voi avea din nou şansa să joc”, a declarat renumita sportivă din Rusia.

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a interzis substanţa în ianuarie, când Şarapova a participat la Openul Australian.

Medicamentul, care conţine substanţa meldonium, este destinat tratării problemelor legate de diabet, a precizat Şarapova. Utilizat, în principal, pentru prevenirea infarcturilor, el a fost clasat printre hormoni şi modulatori metabolici (grupa S4) de la 1 ianuarie 2016.

Şarapova a devenit jucătoare profesionistă în 2001 şi a câştigat primul său Grand Şlam la Wimbledon în 2004, după ce a învins-o pe Serena Williams.

Ultima sa victorie la un Grand Slam a fost Openul Franţei în 2014.

Maria Şarapova "a fost suspendată cu titlu provizoriu începand cu 12 martie, în aşteptarea derulării procedurilor", a declarat Federaţia Internaţională de Tenis. Rusoaica riscă 4 ani de suspenndare.

Până în prezent, Şarapova era cea mai bine plătită sportivă din lume.

Şarapova semnase cu Nike, companie americană producătoare de echipament sportiv, in 2010 un contract de sponsorizare pe o durata de 8 ani si o valoare de 70 de milioane de dolari.

Anunţul făcut de Şarapova a determinat compania americană să anunţe în noaptea de luni spre marţi că a întrerupt legăturile cu aceasta pe durata anchetei.

De asemenea, Şarapova va mai pierde 300.000 de dolari, bani câstigaţi la Australian Open în acest an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport