Renghiurile sorţii! "Fantoma Albă" apare la lansarea cărţii "10 august", printre cei gazaţi

Catalin Paraschiv apare printre victimele jandarmilor
Catalin Paraschiv apare printre victimele jandarmilor (Evolutie in Insitutie)

Jurnalistul Grigore Cartianu a lansat astăzi, la Gaudeamus, cartea "10 august", volum scris în colaborare cu Laurenţiu Ciocăzanu. La lansare au luat parte protestatari din Piaţa Victoriei, jurnalişti, persoane ale căror nume se regăsesc în cartea dedicată evenimentului intrat în conştiinţa colectivă sub numele de "Jandarmeriada".

Ironia sorţii, la finalul lansării, în dreptul standului a apărut şi unul dintre personajele "negative", celebrul colonel Cătălin Paraschiv, a.k.a. Fantoma Albă, cel care i-a coordonat pe militarii care au acţionat cu violenţă pe 10 august 2018 în Piaţa Victoriei şi pe străzile adiacente.

"Îl recunoaşteţi pe cel de lângă Grigore Cartianu? Da, vedeţi bine, nu vă frecaţi la ochi; e chiar el "fantoma albă", colonelul Paraschiv, cel care a coordonat intervenţia jandarmilor din #10August! Ce coincidenţă, era la un stand alăturat! Cum să ai un asemenea tupeu să vii între oamenii gazaţi şi bătuţi atunci, chiar la lansarea volumului #10August? La puşcărie, băi criminalule!!!", scrie, pe Facebook, unul dintre cei prezenţi la lansare.

"Fantoma albă", acel neom pe nume Paraschiv, unul dintre dirijorii crimei săvârşite împotriva democraţiei pe 10 August, a îndrăznit să se afişeze ostentativ la târgul de carte Gaudeamus.

În mod paradoxal, aflându-se în mijlocul celor gazaţi, bătuţi, alergaţi în timpul protestului din august 2018, "domnul" a scăpat negazat, nelinşat.

Asta pentru că noi aşteptăm ziua în care cei vinovaţi de intervenţia disproporţionată a jandarmilor vor fi pedepsiţi de justiţie.

În mijlocul protestatarilor, în această seară părea liniştit, dar tremurul piciorului îl trăda din când în când.

Noi nu vom uita şi nu vom ierta!", au relatat evenimentul, la rândul lor, reprezentanţii Asociaţiei Evoluţie în Instituţie, ONG condus de Cristian Mihai Dide.