Renato Usatîi demisionează. Primăria oraşului Bălţi, fără edil

Renato Usatîi, liderul PPPN
Renato Usatîi, liderul PPPN (facebook.com)

Primarul municipiului Bălţi şi liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, şi-a anunţat luni seară, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, decizia de a demisiona din funcţie.

„În această săptămână voi anunţa faptul că demisionez. Demisionând acum, în Bălţi vor avea loc alegeri pe 20 mai, atunci când au loc mai multe alegeri locale. Vom vedea cine va duce hrişcă. Va fi un candidat din partea Partidului Nostru. Eu las oraşul fără corupţie”, a declarat Renato Usatîi.

În context, primarul oraşului Bălţi a menţionat că după retragerea sa în Federaţia Rusă, a crescut considerabil presiunea asupra colegilor săi din cadrul Primăriei Bălţi, precum şi a membrilor de partid.

După Anul Nou, ameninţările pentru cei care mă susţin au crescut masiv. Oamenilor le sunt deschise dosare penale, se comandă articole în presă sau li se oferă direct mită. Mulţi nu fac faţă presiunilor, iar munca primăriei este blocată. Este nevoie de un nou lider în locul meu”, a adăugat liderul Partidului Nostru, precizând că astfel, referendumul local anunţat iniţial privind demiterea sa nu va avea loc.