Renate Weber, propusă în locul lui Ciorbea de PSD-ALDE: Am ales să lupt. Nu am luat uşor decizia

Renate Weber
Renate Weber (Epoch Times România)

Fostul europarlamentar Renate Weber a reacţionat luni, pe pagina sa de socializare, după ce coaliţia PSD-ALDE a decis să o susţină pentru funcţia de Avocat al Poporului, în contextul în care, la începutul lunii, mandatul lui Victor Ciorbea a expirat.

"Mă onorează nominalizarea pentru Avocatul Poporului şi mă bucură încrederea pe care mi-au arătat-o, încă o dată, deja foştii colegi din ALDE, pentru că am demisionat din partid odată ce am acceptat această nouă misiune.

Este o decizie pe care am cântărit-o îndelung şi pe care nu am luat-o uşor. Cel mai confortabil pentru mine acum ar fi fost să nu mă implic. Calitatea de spectator la viaţă cetăţii este cea mai uşoară dintre toate. Nu suportă responsabilităţi, poţi foarte bine să emiţi judecăţi, să pui ştampile, să dai vina pe alţii şi tu să nu faci nimic.

Eu am ales să fac. Să lupt în continuare pentru valorile în care cred, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor, pentru care lupt de aproape 30 ani, fie în calitate de ONG-ist sau de om politic. Sper că audierea mea să fie convingătoare şi rezultatul votului din Parlament să fie unul pozitiv", a transmis Renate Weber.

De partea celalaltă a spectrului politic, PNL, USR şi UDMR şi-au anunţat deja public decizia de a-l susţine pe Eckstein-Kovacs Peter pentru funcţia de Avocat al Poporului. Despre PMP, senatorul USR Mihai Goţiu susţinea recent că ar fi de acord cu propunerea, însă, din informaţiile Epoch Times, nu s-a luat încă o decizie oficială în acest sens.

Propunerea lui Kovacs a stârnit aplauze în spaţiul public, fiind vorba despre politicianul care, membru fondator fiind, şi-a dat demisia anul trecut din UDMR pentru a sancţiona cârdăşia cu PSD la "măcelărirea" Codurilor penale.