"Recidivistul Licu". Procurorul general al României, acuzat de un nou furt intelectual

Bogdan Licu
Bogdan Licu (pandurul.ro)

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, este acuzat de un nou plagiat. Mai exact, potrivit https://linx.crji.org/, Licu a copiat mare parte dintr-un capitol pe care l-a scris într-o carte apărută în 2005.

Conform autorului articolului, Sorin Semeniuc, materialul ce face subiectul plagiatului are titlul ”Criminogeneza corupţiei” şi conţine fragmente sustrase din opt surse care nu sunt menţionate nicăieri.

"Licu, apărătorul legilor, a furat cuvânt cu cuvânt şi bucăţi din două legi. În urmă cu câţiva ani, Hotnews dezvăluia că actualul procuror general a copiat masiv şi în teza de doctorat susţinută în 2011, la Academia Naţională de Informaţii 'Mihai Viteazul', precum şi într-un proiect de management", mai scrie sursa citată.

"'Criminogeneza corupţiei' a apărut în volumul 'Neliniştile Insecurităţii' (pag. 187-196), carte coordonată, la Editura Tritonic, de profesorul universitar Cristian Troncotă, la acea vreme angajat la Academia Naţională de Informaţii.

În prima pagină a articolului, Licu preia fragmente din două acte legislative – Hotărârea numărul 836 din 18 decembrie 2001 privind adoptarea de către Parlament a Strategiei de Securitate Naţională a României şi Hotărârea 1065 din 25 octombrie 2001 privind aprobarea Programului naţional de prevenire a corupţiei şi a Planului naţional de acţiune împotriva corupţiei", se mai arată în articolul ce poate fi citit integral aici.