Reacţia Anei Birchall când a aflat, din presă, că a fost exclusă din PSD

Ana Birchall
Ana Birchall (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, şi-a exprimat uimirea, marţi seara, la aflarea veştii că a fost exclusă din PSD. Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Birchall afirmă că nici măcar nu a fost invitată la şedinţa în care s-a pus în discuţie excluderea sa, reproşând faptul că nu i s-a dat posibilitatea să audă „capetele de acuzare” şi să se poată apăra.

„Astă seară am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viaţă întreagă, fără ca măcar să fi fost invitată la şedinţă să aud ‘capetele de acuzare’ şi să pot răspunde”, a declarat Ana Birchall.

Fostul ministru afirmă că nu va renunţa la valorile care au ghidat-o în activitatea sa şi îşi exprimă speranţa că „în România lucrurile se vor aşeza pe un făgaş normal”.

„În ciuda acestei atitudini de neînţeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiţia, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene şi euroatlantice. Plec din acest partid cu conştiinţa curată că am gestionat agendele instituţiilor pe care le-am condus cu echilibru, seriozitate şi profesionalism. Susţin în continuare că valoarea, profesionalismul şi cinstea trebuie să primeze în orice funcţie din statul român, indiferent de culoarea politică. M-am pus mereu în slujba românilor, a României, şi o voi face în continuare, fără nicio abatere de la acest deziderat", a anunţat Birchall.

Totodată, fostul ministru a ţinut să amintească de mandatul avut la Ministerul Justiţiei, pe care îl consideră a fi unul "excelent" şi a adresat mulţumiri jurnaliştilor despre care afirmă că "au reflectat cu bună credinţă" activitatea sa.

"În mod special, vreau să amintesc de mandatul excelent pe care l-am avut în fruntea Ministerului Justiţiei, unde, alături de fostele mele colege şi de foştii mei colegi, adevăraţi profesionişti ai dreptului, am muncit cu seriozitate, cu bună credinţă, cu responsabilitate şi profesionalism pentru a asigura respectul faţă de lege, domnia legii, pentru a apropia actul de justiţie de români, începând astfel un proces de recâştigare a încrederii în actul de justiţie din România, greu încercată în ultimii 3 ani.

Adresez mulţumiri reprezentanţilor presei care au reflectat cu bună credinţă activitatea mea din ultimii ani.

Merg cu încredere înainte, înarmată cu multă răbdare şi cu credinţa că în România lucrurile se vor aşeza pe un făgaş normal”, a conchis Ana Birchall.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne