Răzvan Theodorescu şi Irina Nistor, în comisiile de evaluare a angajaţilor TVR

Televiziunea Română.
Televiziunea Română. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
05.11.2012

Din comisiile care vor evalua angajaţii TVR, fac parte inclusiv istoricul Răzvan Theodorescu, criticul de film Irina Margareta Nistor, jurnalista Iolanda Stăniloiu sau analistul media Iulian Comănescu. Procesul de selecţie de personal în urma căruia vor fi concediate 872 de persoane începe luni, 5 noiembrie.

Preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) Claudiu Săftoiu, a semnat recent un Ordin de punere în aplicare a procesului de selecţie din cadrul restructurării de personal în TVR, prin care este stabilită componenţa celor 12 comisii care vor evalua angajaţii televiziunii publice în vederea concedierii colective, cărora li se adaugă şi o comisie de contestaţii.

Restructurarea personalului din Televiziunea Română începe luni, 5 noiembrie, cu selecţia pe criterii profesionale a celor 2.395 de angajaţi care vor rămâne în noua structură a SRTv. La selecţie vor participa toţi salariaţii SRTv, notificaţi în acest sens, cu excepţia situaţiilor prevăzute de legislaţia incidentă în materia concedierii colective.

Selecţia angajaţilor presupune trei etape - depunerea unui memoriu de activitate, susţinerea unui test grilă (care conţine 10 întrebări şi are o durată de 30 de minute) şi a unui interviu (înregistrat audio-video) - care, în punctajul final, vor conta cu ponderi de 50%, 20%, respectiv 30%.

După afişarea punctajelor finale şi încheierea procedurilor de disponibilizare, angajaţii selectaţi vor fi repartizaţi în structurile şi pe funcţiile din noua organigramă, se mai spune în comunicatul TVR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor