Răzvan Burleanu, despre amânarea Jocurilor Olimpice: "Sănătatea este mai importantă decât orice în aceste momente"

"Competiţia de la Tokyo trebuie să ofere tuturor sportivilor şanse egale şi era din ce în ce mai greu de crezut că se va putea realiza acest lucru în 2020, cel puţin în această vară, ceea ce înseamnă că integritatea sportivă ar fi avut de suferit. Aşadar, este o decizie normală, echilibrată şi responsabilă." - Răzvan Burleanu, preşedinte FRF.
Preşedintele Federaţiei Române de  Fotbal, Răzvan Burleanu.
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. (Getty Images)

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a comentat într-un sens pozitiv decizia Comitetului Olimpic Internaţional de a amâna ediţia a 32-a a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo 2020, în contextul pandemiei de COVID-19.

"După amânarea EURO 2020, iniţiativă asumată şi de către FRF, amânarea Jocurilor Olimpice era doar o chestiune de timp, în contextul în care pandemia COVID-19 continuă să se răspândească. Sănătatea este mai importantă decât orice în aceste momente. În plus, având în vedere măsurile luate de autorităţi, sportivii nu se pot pregăti în această perioadă. Competiţia de la Tokyo trebuie să ofere tuturor sportivilor şanse egale şi era din ce în ce mai greu de crezut că se va putea realiza acest lucru în 2020, cel puţin în această vară, ceea ce înseamnă că integritatea sportivă ar fi avut de suferit.

Aşadar, este o decizie normală, echilibrată şi responsabilă pe care Federaţia Română de Fotbal o susţine, chiar dacă ne este dificil să le spunem jucătorilor, antrenorilor şi suporterilor că trebuie să mai aştepte un an pentru o participare istorică pentru fotbalul românesc la Jocurile Olimpice", a declarat Răzvan Burleanu, potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de specialitate.

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat, marţi, printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial, amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru anul 2021, în contextul pandemiei de coronavirus, la finalul unor discuţii între preşedintele CIO şi premierul Japoniei.

''În circumstanţele actuale şi bazându-ne pe informaţiile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, preşedintele CIO şi prim-ministrul Japoniei au concluzionat că ediţia a 32-a a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, trebuie reprogramată dincolo de 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a avea grijă de sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicaţi în Jocurile Olimpice şi a comunităţii internaţionale'', se arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport