Răzmeriţă în PSD? Ecaterina Andronescu îi cere socoteală lui Liviu Dragnea

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, cere ca şeful său pe linie de partid, Liviu Dragnea, să dea explicaţii publice pe tema protocolului cu SRI-ul pe care acesta l-a semnat în plină campanie prezidenţială.
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Liviu Dragnea trebuie să explice de ce a semnat un protocol secret cu SRI, a susţinut, sâmbătă seară, senatorul PSD Ecaterina Andronescu. Solicitarea fostului ministru vine în contextul în care recent G4Media a relatat că liderul PSD a semnat în 2014, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale, un protocol secret de colaborare cu Serviciul Român de Informaţii.

"Domnul Dragnea trebuie să iasă public şi să spună ce conţine documentul pentru că altfel mesajul pe care îl transmite public îşi pierde credibilitatea, în opinia mea. Toţi membri de partid şi-ar dori o guvernare mai eficientă, de aici apar frustrări ale oamenilor, care au impresia că lucrurile nu merg aşa cum ar trebui să meargă", a spus Ecaterina Andronescu la Realitatea TV.

Reamintim că G4Media.ro relata joi în premieră că Liviu Dragnea a semnat în 2014, ca ministru al Dezvoltării, un protocol secret cu SRI. Protocolul a fost semnat în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale iar la vremea respectivă Dragnea era, atenţie, nu doar ministru al dezvoltării, ci şi preşedinte executiv la PSD, practic persoana care conducea de facto partidul.

Informaţia că Dragnea a semnat un astfel de document a fost cu atât mai explozivă cu cât în ultima perioadă protocoalele cu SRI-ul au fost criticate dur de liderii coaliţiei la putere, liderul PSD mergând până la a susţine că acestea ”reprezintă baza scrisă pentru un sistem de poliţie politică”.

Potrivit informaţiilor G4Media.ro, ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, unul dintre apropiaţii liderului PSD, i-ar fi cerut şi el explicaţii lui Liviu Dragnea pentru faptul că a semnat un protocolul cu SRI în 2014.

Mai amintim că Ecaterina Andronescu îşi dorea să candideze ca preşedinte executiv la ultimul congres al partidului. Speranţa de a accede la acest post i-a fost însă spulberată de Liviu Dragnea, care a schimbat ad-hoc sistemul de desfăşurare a alegerilor, Andronescu trezindu-se scoasă din cărţi.

"Nu am avut nicio şansă. Au fost chemaţi preşedinţii de organizaţii şi li s-a spus pe cine să voteze. Totul a fost foarte bine organizat. Nu am avut posibilitatea să vorbesc înainte de vot, sper să mă lase după. Vreau să le dau oamenilor o speranţă că lucrurile se pot îndrepta", declara în ziua congresului Andronescu, citată de ziare.com.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne