Rating-ul de aprobare al preşedintelui francez Hollande a scăzut, potrivit unui sondaj

Francois Hollande, 15 februarie  2013
Francois Hollande, 15 februarie  2013 (INDRANIL MUKHERJEE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.02.2013

Rata de aprobare faţă de preşedintele francez Francois Hollande a scăzut la 37 la sută în februarie, pe măsură ce pesimismul cu privire la economie a depăşit satisfacţia privind intervenţia militară împotriva rebelilor islamişti din Mali, a arătat duminică un sondaj de opinie citat de Reuters.

Studiul publicat în săptămânalul JDD a arătat că sprijinul pentru Hollande a scăzut cu un punct procentual faţă de luna precedentă, oferindu-i aceeaşi rata de popularitate cu cea a prim-ministrul Jean-Marc Ayrault.

Nemulţumirea faţă de preşedintele socialist a fost cea mai puternică în rândul a 73 la sută din proprietarii de afaceri mici, a 70 la sută dintre muncitorii calificaţi şi a 66 la sută din muncitorii din sectorul privat, au indicat sondaje.

Rezultatele arată că opiniile negative cu privire la politicile economice ale lui Hollande umbresc sentimentele privind acţiunile puternice prezentate de acesta luna trecută, când a trimis trupe franceze în Mali pentru a ajuta guvernul ţării să înlăture o ofensivă a rebelilor islamişti.

Veşti economice cumplite l-au urmărit de la începutul anului 2013, pe măsură ce fabricile s-au închis în ritm alert, şomajul a ajuns aproape de 15 la sută şi auditorul naţional, La Cour des Comptes, a publicat un raport care subliniază gestionarea necorespunzătoare a fondurilor de stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor