Rareş Bogdan: Dacă Nicusoş Dan intră în PNL, va fi candidatul nostru pentru Primăria Capitalei

Rareş Bogdan
Rareş Bogdan (Screenshot)

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a susţinut, vineri, că in cazul in care Nicusor Dan ar intra în tabara liberalilor, va fi candidatul susţinut de partid în cursa pentru Primăria Bucureşti.

“Nu vă ascund că dacă Nicuşor Dan intră în PNL, prin fuziunea cu partidul său, atunci lucrurile sunt rezolvate. Nicuşor Dan va fi candidatul şi noi îl vom susţine”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL a mai precizat că, în condiţiile în care PMP ar putea obţine un electorat de 14% în cazul candidaturii fostului preşedinte Traian Băsescu, liberalii ar fi înclinaţi înspre încheierea unei alianţe cu partidul lui Eugen Tomac.

“Dorinţa mea este de a rămâne şeful delegaţiei române în PPE, de a sprijini candidaţii noştri. În cazul în care cercetările arată că niciun candidat nu poate atrage electoratul de dreapta, inclusiv din electoratul PMP, USR, PLUS.... PMP, dacă nu va fi într-o alianţă a dreptei, va încurca rău de tot socotelile. PMP are un electorat captiv de 8% în Capitală, dacă Traian Băsescu decide să candideze poate merge la 14%. Dacă PMP nu este atras în alianţe, va încurca rău socotelile. Ne orientăm în primul rând spre o alianţă cu PMP”, a explicat Rareş Bogdan.

Declaraţiile fostului jurnalist vin în contextul în care, la începutul lunii februarie, acesta, deşi iniţial s-a opus vehement unei posibile candidaturi la Primăria Capitalei şi a cerut să fie scos din sondajele efectuate de PNL, ulterior s-a răzgândit şi s-a arătat dispus să intre în cursă împotriva liderului PSD Gabriela Firea.

“Asta nu înseamnă că dacă în sondajele de opinie candidaţii sondaţi care şi-au exprimat dorinţa de a candida nu stau suficient de bine încât să aibă şansa să o bată pe doamna Firea nu voi intra în luptă. Dacă lucrurile nu stau cum trebuie pentru ceilalţi candidaţi şi dacă cumva eu stau mai bine decât ceilalţi, mult mai bine, nu cu două, trei, cinci procente, că în campanie pot să crească şi ceilalţi, dacă eu stau cu 15 procente peste ceilalţi, şi am o şansă s-o bat pe Firea şi nu există un alt candidat în PNL care să poată s-o bată pe Firea, să nu credeţi că stau pe margine şi mă uit cum partidul meu pierde alegerile la Bucureşti”, a afirmat Rareş Bogdan la acea vreme.