Raport: Magnatul rus Fridman aproape de a-şi vinde activele din Marea Nordului

Miliardarul rus Mihail Fridman.
Miliardarul rus Mihail Fridman. (Captură Foto)

Miliardarul rus Mihail Fridman se pregăteşte să îşi vândă câmpurile de gaze din Marea Nordului aflate în centrul unei dispute puternice în Marea Britanie, cedând presiunii guvernului şi alegând să evite lupta cu care a ameninţat anterior, a raportat Financial Times.

Financial Times a citat surse familiare afirmând că Grupul LetterOne al lui Fridman este aproape de a-i cere lui Morgan Stanley, cu care s-a consultat anterior în legătură cu achiziţionarea câmpurilor de gaze ca parte a cumpărării filialei DEA a companiei germane RWE, să găsească noi proprietari pentru câmpuri.

Acordul încheiat de LetterOne a alarmat guvernul britanic, care a susţinut că viitoarele sancţiuni împotriva Rusiei ar putea închide câmpurile de gaze şi ar putea pune în pericol gazul din Marea Nordului. Guvernul britanic a cerut grupului LetterOne să propună o structură mai bună pentru un acord sau să vândă câmpurile de gaze unei terţe părţi.

Conform Financial Times, LetterOne a considerat totuşi că ar fi avut un caz solid, dar un proces ar putea fi costisitor şi ar dura prea mult timp.

Câmpurile respective reprezintă între 3 şi 5% din producţia de gaze a Marii Britanii şi nu sunt cele mai mari active ale DEA, care produce petrol şi gaze şi în Norvegia, Egipt, Libia, Germania, Polonia, Turkmenistan şi Algeria.

Financial Times a citat surse apropiate planului conform cărora LetterOne încă nu a luat o decizie finală.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe