Raluca Olaru şi Olga Savciuk, campioane în proba de dublu la Hobart, în faţa unor adversare puternice

Raluca Olaru, alături de partenera sa Olga Savciuk au câştigat cel de-al doilea titlu împreună după 8 ani. Raluca este la titlul cu numărul 6 al carierei.
Jucătoarea română de tenis Raluca Olaru, alături de partenera sa Olga Savciuk.
Jucătoarea română de tenis Raluca Olaru, alături de partenera sa Olga Savciuk. (Raluca Olaru/facebook)
Flori Mladin
14.01.2017

Reeditând performanţa de a se califica în finală a doua săptămână la rând, după cea de la WTA Internaţional “Shenzhen Open”, Raluca Olaru şi Olga Savciuk au câştigat de această dată la turneul WTA “Hobart Internaţional”.

Raluca Olaru (64 WTA la dublu) / Olga Savciuk (Ucraina, 58) au învins perechea Gabriela Dabrowski (Canada, 38) / Zhaoxuan Yang (China, 59) favorite 3, cu scorul de 0-6, 6-4, [10-5]. Partida a durat o oră şi 29 de minute.

După primul set în care nu le-a mers jocul, Raluca şi Olga au devenit sigure pe ele,au realizat un break în setul 2 la scorul de 2-1 şi un super tie-break excelent.

Olga Savciuk este la a treia victorie de turneu a carierei, după titlul cucerit împreună cu Raluca la Taşkent 2008, şi cel de la Katowice 2014 cu Yuliya Beygelzimer.

Raluca va progresa de săptămâna viitoare un loc în clasamentul WTA al jucătoarelor de dublu, (va ocupa lucl 63), în condiţiile în care a avut de apărat 185 de puncte săptămâna aceasta din semifinala de la Sydney 2015 (cu Yaroslava Şvedova). Olga va urca pe locul 49.

Perechea Raluca Olaru / Olga Savciuk se va situa pe locul 3 în clasamentul perechilor de dublu “Road to Singapore” cu 460 de puncte câştigate, la doar 10 puncte de perechile Mattek Sands / Mirza şi Babos / Pavliuchenkova, care au câştigat câte un turneu WTA Premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor