Rafinărie saudită atacată cu drone. Mai mult de jumătate din producţia zilnică a Arabiei Saudite, afectată

Sondă (arhivă)
Sondă (arhivă) (Captură Foto)

Producţia şi exportul de petrol din Arabia Saudită au fost perturbate, potrivit declaraţiilor făcute de trei surse familiare cu incidentul, după atacuri cu drone asupra a două instalaţii ale companiei Aramco, survenite sâmbătă.

Unul dintre atacuri a lovit cea mai mare instalaţie de prelucrare a petrolului din lume.

O sursă citată de Reuters a declarat că atacurile au afectat un debit de 5 milioane de barili pe zi - aproape jumătate din producţia actuală a Arabiei Saudite.

Saudi Aramco operează cea mai mare instalaţie de prelucrare şi stabilizare de ţiţei din lume la Abqaiq, în estul Arabiei Saudite. Combinatul are o capacitate de prelucrare a ţiţeiului de peste 7 milioane de barili pe zi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe