Radu F. Alexandru i-a cerut lui Crin Antonescu retragerea de urgenţă a lui Claudiu Săftoiu de pe lista de propuneri pentru noul CA al TVR

Radu F. Alexandru (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Ioana Statescu
09.10.2012

Democrat-liberalul Radu F. Alexandru i-a solicitat marţi preşedintelui PNL, retragerea lui Claudiu Săftoiu, pe care l-a numit ”sluga prea supusă lui Crin Antonescu”, de pe lista de propuneri pentru CA al Televiziunii publice. În plus, senatorul PDL a mai adăugat că formaţiunea pe care o reprezintă nu va accepta sub nicio formă realegerea lui Claudiu Săftoiu.

”Domnule Crin Antonescu, retrageţi de urgenţă numele lui Claudiu Elvis Săftoiu de pe lista propunerilor pentru noul Consiliu de Administraţie al Televiziunii Române. În momentul de faţă, Societatea Română de Televiziune se confrunt[ cu o criză de o amploare şi de o gravitate fără precedent. Nu este vorba de o criză pe care reflex ne-am imagina-o ca o criză financiară. Este vorba de criza provocată de USL în tentativa de a subordona şi controla în totalitate postul naţional de televiziune cu două luni înainte de începerea alegerilor parlamentare. Graţie slugărniciei împinsă dincolo de orice limită a domnului Claudiu Săftoiu faţă de PNL, care l-a instalat ca preşedinte director general într-o funcţie pentru care nu are nicio competenţă, domnul Claudiu Săftoiu ne dezvăluie astăzi adevărata misiune cu care a fost instalat în fruntea Televiziunii Publice: transformarea acesteia într-o Antenă 4 a USL, într-o nouă baterie de foc împotriva adversarilor politici”, a declarant Radu F. Alexandru în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc la sediul PDL.

Senatorul PDL a mai atras atenţia şi asupra componenţei comisiilor care urmează să îi evalueze pe angajaţii televiziunii publice şi l-a acuzat pe Claudiu Săftoiu de ”abuz în serviciu în formă calificată”.

”Cine şi-ar fi putut permite, dintre toţi cei care s-au perindat prin biroul Directorului General al Televiziunii, să supună toţi angajaţii postului naţional de televiziune, mulţi profesionişti de mâna întâi, furcilor caudine ale unor comisii controlate în totalitate de activiştii USL!? Cine şi-ar fi putut permite să încalce legea de organizare şi funcţionare a Societăţii Române de Televiziune, care asigură independenţa şi autonomia editorială a SRTV, cum o face astăzi Claudiu Săftoiu?! Cine şi-ar fi putu permite să pună pe site-ul instituţiei, după ce decizia Curţii Constituţionale a României a consfinţit ilegalitatea prezenţei domnului Săftoiu în fruntea instituţiei şi a întreg Consiliului de administraţie, aşa cum o face domnul Săftoiu care a publicat duminică ”Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea selecţiei salariaţilor SRTV”!? Pentru aceste motive, Claudiu Săftoiu se face vinovat de infracţiunea de abuz în serviciu în formă calificată”, a subliniat senatorul PDL, Radu F. Alexandru.

În plus, acesta a mai precizat că se va consulta cu colegii de specialitate pentru a stabili dacă sunt îndeplinite condiţiile de a solicita procurorului general demararea urmăririi penale, în vederea clarificării vinovăţiei lui Claudiu Săftoiu.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, Radu F. Alexandru a mai declarat că PDL va accepta orice altă soluţie la conducerea Consiliului de Administraţie al TVR, arătând că democrat-liberalii îl vor susţine pe Valentin Nicolau, în cazul în care acesta va strânge un număr suficient de voturi.

În ceea ce priveşte nominalizările făcute de PDL, Radu Carp şi Ada Meseşan sunt, conform declaraţiilor făcute de Radu F. Alexandru, propunerile partidului pe care îl reprezintă, în Consiliul de Administraţie al Televiziunii naţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor