Radicalii maghiari au încheiat un acord secret cu Dăncilă pentru susţinerea Guvernului PSD la moţiune [presa maghiară]

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Janos Mezei, preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), a încercat să îi determine pe cei doi deputaţi ai partidului ca la moţiunea de cenzură de pe 10 octombrie să voteze pentru menţinerea Guvernului Dăncilă, a relatat cotidianul transilvănean "Háromszék", citat de MTI, informează g4media.ro.

Ziarul a intrat în posesia unei scrisori redactate de unul dintre deputaţii partidului, Jozsef Kulcsar Terza. Scrisă pe 28 octombrie, la peste două săptămâni de la căderea Guvernului, epistola îi era adresată lui Janos Mezei.

În scrisoare, deputatul critică, între altele, faptul că şeful partidului i-a invitat pe deputaţii săi să voteze în favoarea Guvernului Dăncilă. Confruntat cu conţinutul scrisorii, preşedintele PCM a oferit răspunsuri evazive.

Potrivit deputatului Jozsef Kulcsar Terza, înainte de votul de la moţiunea de cenzură, Janos Mezei s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă şi a încheiat cu aceasta un acord secret cu privire la faptul că cei doi deputaţi al PCM, care fac parte din grupul parlamentar al UDMR, nu vor vota moţiunea de cenzură îndreptată împotriva Guvernului PSD.

Deputatul a menţionat, în scrisoare, că trei dintre vicepreşedinţii partidului i-au confirmat faptul că întâlnirea aceasta secretă a avut loc.

Jozsef Kulcsar Terza a adăugat că a votat moţiunea de cenzură în pofida solicitării preşedintelui partidului, întrucât PCM este un partid de dreapta, iar potrivit convingerilor sale, nu ar fi permisă încheierea unui asemenea acord cu un partid post-comunist, de stânga, care în repetate rânduri a dat dovadă de o politică antimaghiară.

În scrisoarea sa, deputatul îi reproşează preşedintelui PCM şi faptul că i-a cerut lui Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, ca în schimbul sprijinului oferit guvernului liberal să solicite graţierea celor doi secui condamnaţi cu acuzaţia de terorism, Istvan Beke şi Zoltan Szocs.

Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne