RABLA 2014: Dealerii se pot înscrie şi în ziua de luni în program

(photos.com)

Depunerea şi validarea dosarelor dealerilor auto pentru înscrierea în programul Rabla, care trebuia să se deruleze între 24 martie şi 28 martie, adică până vineri, se prelungeşte şi luni, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit Mediafax.

Condiţiile de participare la programul Rabla 2014 şi documentele ce trebuie depuse de către producătorii sau dealerii auto pot fi accesate pe site-ul AFM, în Ghidul de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional

Pe site-ul AFM va fi publicată şi lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2014 la programul Rabla, precum şi cea a colectorilor autorizaţi să preia maşinile uzate.

Adrian Gearap, preşedinţele AFM, a informat că se alocă un număr de 17.000 de tichete pentru persoane fizice şi 3.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice. Tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.

Cine doreşte să se înscrie în programul Rabla anul acesta, va putea apela la un dealer care va fi validat şi îşi va putea casa vechea maşină la orice colector autorizat. Totuşi, pentru radierea maşinii trebuie să meargă la Poliţie în judeţul unde este înmatriculat vehiculul.

Tichetele Rabla nu se vor mai distribui anul acesta pe judeţe, în funcţie de vechimea parcului auto din fiecare unitate teritorială, ci printr-o cerere, tichetele electronice fiind extrase dintr-o bază de date naţională de dealerii auto validaţi, pe măsură ce se înscriu solicitanţii, a anunţat ministrul Mediului Attila Korodi. Totodată, tichetele nu se vor mai distribui în etape, ci vor fi toate disponibile de la lansarea programului.

În 2014, cei care vor dori să-şi caseze maşina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achiziţia unui autoturism nou, se vor prezenta direct la dealerul auto de la care doresc să cumpere şi se vor înscrie. Apoi va merge la un colector pentru casare, la Poliţie pentru radierea autovehiculului şi apo iar la dealer pentru a încheia contractul de vânzare-cumpărare.

Persoanele care doresc să-şi caseze maşina veche, dar nu vor să cumpere una nouă, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altei persoane, cu care trebuie să se prezinte la dealer. Când va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpără autoturismul.

Ministrul Attila Korodi a anunţat că Ministerul Mediului intenţionează să lanseze programul Rabla 2014 după data de 1 aprilie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne