R. Moldova a semnat Acordul de Asociere la programul european Orizont 2020

Moldova adera la U.E. (Epoch Times Romania)
Ana Chitoroagă
01.07.2014

Republica Moldova a semnat marţi, la Bruxelles, Acordul de Asociere la Programul european pentru cercetare-inovare Orizont 2020.

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, acest acord va permite structurilor de cercetare şi inovare din R. Moldova să beneficieze de oportunităţile de finanţare oferite în cadrul Orizont 2020 începînd cu 1 ianuarie 2014.

Comisarul european pentru cercetare, inovare şi ştiinţă, Máire Geoghegan-Quinn, a declarat că „intensificarea cooperării în domeniul cercetării şi inovării va crea noi oportunităţi de creştere, competitivitate şi locuri de muncă în toate economiile ţărilor care au aderat la programul Orizont 2020”.

Acordul a fost semnat de preşedintele Academiei de Ştiinţe, Gheorghe Duca. Împreună cu Republica Moldova, au mai semnat astăzi Albania, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru şi Serbia.

„Faptul că toate aceste ţări se asociază în acelaşi timp va creşte oportunităţile de cooperare regională, pentru a obţine cât mai multe beneficii din Orizont 2020”, se menţionează în comunicat.

Orizont 2020 este cel mai mare program de cercetare şi inovare al UE care dispune de fonduri financiare de aproape 80 de miliarde de euro disponibile pentru o perioadă de şapte ani (2014-2020). Scopul principal al proiectului este de a încuraja descoperirile în domeniul ştiinţei şi de a transforma ideile din laborator în produse pe piaţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor