PSRM nu s-a prezentat la şedinţa Parlamentului. Blocul ACUM: Trebuie să ne pregătim de proteste stradale

Vrem şi putem să rezolvăm problemele oamenilor. PSRM, care pretinde că este un partid cu doctrină socială pronunţată, aranjează repetarea alegerilor după regulile lui Plahotniuc, afirmă Alexandr Slusari.
Deputaţii Blocului ACUM prezenţi la şedinţa Parlamentului R. Moldova din 21.05.2019
Deputaţii Blocului ACUM prezenţi la şedinţa Parlamentului R. Moldova din 21.05.2019 (facebook.com/Maria Ciobanu)

Partidul Socialiştilor din R. Moldova a refuzat invitaţia Blocului ACUM de a se prezenta marţi, 21 mai la Parlament pentru alegerea conducerii forului legislativ, la aproape trei luni de la alegerile din 24 februarie.

Potrivit unui comunicat, PSRM şi-a motivat neprezentarea în Parlament prin faptul că iniţiativa ar fi „populistă” şi „nu merită să fie luată în considerare” subliniind că şedinţa Legislativului nu are rost în condiţiile în care ACUM nu acceptă formarea unei majorităţi parlamentare cu socialiştii.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că Blocul ACUM, pe care-l conduce împreună cu lidera PAS, Maia Sandu, trebuie să se pregătească de proteste stradale, pe fundalul refuzului PSRM de a purta noi negocieri pentru depăşirea crizei postelectorale.

„Cred că e timpul să ne pregătim de ample acţiuni de protest împotriva celor care şi-au bătut joc de ţară, inclusiv prin aceste scheme de paralizare a Parlamentului”, a adăugat Andrei Năstase.

Maia Sandu a menţionat că Blocul ACUM, care are 26 de deputaţi, va informa în curând dacă şi cum organizează proteste.

Deputatul Blocului ACUM, Alexandr Slusari a ţinut să atenţioneze că deputaţi PDM-PSRM-Şor au făcut o coaliţie de blocaj.

„Am ieşit din popor şi suntem în slujba poporului. Vrem şi putem să le rezolvăm problemele oamenilor. Pe cei care pretind că sunt partid cu doctrină socială pronunţată, îi aranjează ce se întâmplă cu preţurile la cartofi şi la benzină, nu le pasă de soarta comercianţilor mici-patentari, care duc viaţa de subzistenţă? De stat capturat nici nu îi mai întreb. Ei vor repetarea alegerilor după regulile lui Plahotniuc”, a conchis politicianul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe