PSRM invită Blocul ACUM la noi discuţii. Replica ACUM: Angajamentul de dezoligarhizare a statului nu necesită coaliţie cu PSRM

Discuţiile cu fracţiunea PSRM sunt posibile pe platforma parlamentară transparentă şi doar dacă există un angajament public ferm din partea PSRM în vederea demontării actualului regim mafiot, au punctat deputaţii Blocului ACUM.
Blocul ACUM la Parlament
Blocul ACUM la Parlament (Captură Foto / privesc.eu)

În contextul în care Blocul Politic ACUM, format din Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, a refuzat categoric de câteva ori deja invitaţia socialiştilor de a participa la discuţii în vederea formării unei majorităţi parlamentare, Partidul Socialiştilor le-a făcut miercuri 10 aprilie, o nouă invitaţie cu „caracter oficial”.

„Invităm reprezentanţii formaţiunilor constituente ale Blocului ACUM pentru ziua de joi 11 aprilie 2019, începând cu ora 11:00, în incinta sălii 508 din anexa Parlamentului Republicii Moldova pentru a discuta formarea majorităţii parlamentare, constituirea coaliţiei de guvernare şi învestirea unui nou Guvern funcţional pentru RM şi cetăţenii săi. Această invitaţie are un caracter oficial”, a declarat secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban.

Blocul ACUM a venit cu o declaraţie în acest sens, specificând că rămâne consecvent angajamentului de eliberare a statului din captivitatea regimului oligarhic şi deschis în continuare pentru discuţii pe marginea anulării sistemului electoral mixt, fapt ce nu necesită crearea unei coaliţii de guvernare cu PSRM.

„În contextul invitaţiei lansate astăzi de către fracţiunea parlamentară PSRM, Blocul ACUM rămâne consecvent angajamentului de eliberare a statului din captivitatea regimului oligarhic. Precizăm că Blocul ACUM rămâne deschis în continuare pentru discuţii pe marginea pachetului de iniţiative legislative de dezoligarhizare a statului, inclusiv anularea sistemului electoral mixt, fapt ce nu necesită crearea unei coaliţii de guvernare cu PSRM. Aceste discuţii cu fracţiunea PSRM sunt posibile pe platforma parlamentară transparentă şi dacă există un angajament public ferm din partea PSRM în vederea demontării actualului regim mafiot”, se arată în declaraţia Blocului Politic ACUM.

Totodată, deputaţii ACUM au ţinut să specifice că pentru realizarea celor menţionate mai sus, aceştia solicită în mod repetat reluarea de urgenţă a şedinţei Parlamentului şi revenirea în cadrul legal şi constituţional. Mai mult decât atât, în acest sens, Blocul ACUM a înregistrat şi cererea adresată deputatului fracţiunii PSRM, Eduard Smirnov, împuternicit să prezideze şedinţa de constituire a Parlamentului, întreruptă deliberat, pe o perioadă nedeterminată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe