PSRM nu susţine programul Blocului ACUM de a dezoligarhiza R. Moldova

Pentru a forma o majoritate de guvernare, PSRM doreşte funcţia de speaker al Parlamentului, limba rusă să primească statut de limbă de comunicare interetnică, SIS să revină în subordinea preşedintelui ţării etc.
Conferinţa de presă a viitorilor deputaţi din cadrul PSRM
Conferinţa de presă a viitorilor deputaţi din cadrul PSRM (socialistii.md)

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova nu a dat curs invitaţiei blocului ACUM privind susţinerea pachetului de legi antioligarhice dar a prezentat marţi, 9 aprilie o declaraţie care include cerinţele privind formarea unei coaliţii menţionând că doar în baza acestora este gata să pornească discuţii în vederea formării unei majorităţi de guvernare.

Conducerea PSRM solicită, printre altele, ca limba rusă să primească statut de limbă de comunicare interetnică pe teritoriul R. Moldova, adoptarea pachetului de legi cu privire la statutul Autonomiei Găgăuze şi revenirea la împuternicirile anterioare ale preşedintelui ţării, în special, în ceea ce priveşte securitatea statului, adică revenirea SIS în subordinea administraţiei prezidenţiale.

„Partidul Socialiştilor fiind partidul care a obţinut cel mai mare număr de mandate în actualul Parlament, consideră just ca funcţia de speaker al legislativului să îi revină anume PSRM. Pentru această funcţie, partidul o va înainta pe dna Zinaida Greceanîi”, se arată în declaraţia formaţiunii în care se mai precizează că partidul insistă să deţină funcţiile de ministru al Apărării şi de Externe.

Blocul politic ACUM a invitat fracţiunea parlamentară PSRM la discuţii publice pe 9 aprilie, ora 11.00 în sala de conferinţe a Legislativului moldovean în vederea adoptării legilor pentru eliberarea R. Moldova din captivitatea sistemului oligarhic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe