PSD vrea să le ia faţa liberalilor: Urgentează votul pe recursul compensatoriu şi anularea pensiilor speciale

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

PSD vrea să le-o ia înainte liberalilor şi au pus luni, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, în regim de urgenţă, legile care prevăd abrogarea recursului compensatoriu, anularea pensiilor speciale, alegerea preşedinţilor de consilii judeţene şi eliminarea supraaccizei, informează hotnews.ro.

Decizia a fost luată în Biroul Permanent condus de social-democratul Marcel Ciolacu, la propunerea liderului de grup al PSD Alfred Simonis, şi vine în contextul în care PNL a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea în această săptămână pe un pachet de legi privind justiţia, între care şi cea de abrogare a recursului compensatoriu.

Astfel, Alfred Simonis a cerut urgentarea dezbaterilor la comisii şi elaborarea rapoartelor pentru cele patru proiecte legislative în următoarele două zile.

Social democraţii doresc în special ca cele două proiecte de lege - abrogarea recursului compensatoriu şi anularea pensiilor speciale - să fie adoptate miercuri în şedinţa de plen de la Camera Deputaţilor, care este for decizional în cazul acestor legi. De precizat este că proiectele de lege aflate acum în dezbaterea comisiilor au fost iniţiate şi promovate de către PNL şi respectiv, USR.

Miza pentru pesedişti este una care ţine de imagine. Totodată pesediştii blochează demersul PNL de a-şi asuma răspunderea.