PSD vrea să le ia faţa liberalilor: Urgentează votul pe recursul compensatoriu şi anularea pensiilor speciale

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
02.12.2019

PSD vrea să le-o ia înainte liberalilor şi au pus luni, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, în regim de urgenţă, legile care prevăd abrogarea recursului compensatoriu, anularea pensiilor speciale, alegerea preşedinţilor de consilii judeţene şi eliminarea supraaccizei, informează hotnews.ro.

Decizia a fost luată în Biroul Permanent condus de social-democratul Marcel Ciolacu, la propunerea liderului de grup al PSD Alfred Simonis, şi vine în contextul în care PNL a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea în această săptămână pe un pachet de legi privind justiţia, între care şi cea de abrogare a recursului compensatoriu.

Astfel, Alfred Simonis a cerut urgentarea dezbaterilor la comisii şi elaborarea rapoartelor pentru cele patru proiecte legislative în următoarele două zile.

Social democraţii doresc în special ca cele două proiecte de lege - abrogarea recursului compensatoriu şi anularea pensiilor speciale - să fie adoptate miercuri în şedinţa de plen de la Camera Deputaţilor, care este for decizional în cazul acestor legi. De precizat este că proiectele de lege aflate acum în dezbaterea comisiilor au fost iniţiate şi promovate de către PNL şi respectiv, USR.

Miza pentru pesedişti este una care ţine de imagine. Totodată pesediştii blochează demersul PNL de a-şi asuma răspunderea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor