PSD umbrela de protecţie. Deputatul Dan Bordeianu, migrat la PSD, este anchetat penal

Deputatul Dan Bordeianu.
Deputatul Dan Bordeianu. (Camera Deputaţilor)

Migrat de la PNL la PSD între cele două tururi de scrutin, deputatul Dan Bordeianu este urmărit penal, suspectat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu contractarea şi executarea unor lucrări, informează Hotnews, citând Parchetul General.

În acelaşi dosar are calitatea de suspect şi soţia deputatului, Nicoleta Bordeianu, conform răspunsului furnizat de Parchet.

Potrivit sursei citate, Bordeianu este anchetat penal pentru contractele încheiate de Ecoloc SRL - firma soţiei sale, Nicoleta - cu primăriile din judeţul Vaslui. "Este vizat în primul rând contractul de aducţiune apă potabilă şi amenajare poduri şi podeţe din comuna Deleni. Este vorba de lucrări fictive, însă încasate" - au declarat sursele citate de hotnews.

Conform declaraţiei de avere a deputatului, în perioada 2007-2010, Ecoloc SRL a derulat un contract de execuţie lucrări cu Primăria Comunei Deleni, judeţul Vaslui. Contractul a fost în valoare de peste 500.000 de euro şi a vizat aducţiunea cu apă şi amenajarea de poduri şi podeţe în localităţile Deleni, Zizinca şi Bulboaca. Totodată, în perioada 2008 - 2010, firma soţiei deputatului a derulat contracte şi cu primăriile Drânceni şi Stănileşti.

Dan Bordeianu este apărat de casa de avocatură a fostului ministru liberal al Justiţiei, Tudor Chiuariu, condamnat definitiv pentru corupţie în dosarul Poşta Romană la 3 ani şi jumătate cu suspendare, mai informează hotnews.

În 10 noiembrie, între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, Bordeianu, care, potrivit surselor citate 'încearcă să se pună sub o umbrelă de protecţie", a anunţat că a plecat de la PNL la PSD, exprimându-şi susţinerea pentru Victor Ponta.

Am hotărât să-l susţin pentru funcţia de preşedinte al României pe domnul Victor Ponta, un om tânăr, un bun român, un om capabil şi cu dorinţa de a-şi dedica priceperea şi experienţa pentru ca noi să ne creştem copiii în ţară nu în străinătate, pentru ca bunicii şi părinţii noştri să trăiască decent şi, nu în ultimul rând, pentru liniştea şi unitatea de care avem atâta nevoie", a declarat Bordeianu la momentul respectiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne