Atmosferă cordială între Dragnea şi Traian Băsescu la recepţia de la Palatul Cotroceni

Traian Băsescu şi Liviu Dragnea
Traian Băsescu şi Liviu Dragnea (Facebook/Narcisa Iorga)

UPDATE - Viceprmeierul Liviu Dragnea se apără de gurile rele negând că ar fi plecat împreună cu preşedintele Traian Băsescu:

"Am ieşit pe aceeaşi uşă, dar nu ne-am retras împreună. Dumnealui a luat-o la lift, la birou, eu am ieşit afară la maşină şi am plecat. Nu l-am aşteptat. Nu eram doar noi acolo, erau mulţi oameni în salon. Am mers la Cotroceni cu domnul Dâncu, tot cu el am plecat. E prietenul meu şi colegul meu de foarte mulţi ani", a declarat Dragnea, citat de Mediafax.

"Eu m-am dus acolo din partea Guvernului. Recunosc am nimerit într-o mulţime uriaşă de băsişti. Am plecat şi cu asta basta. Am fost la Cotroceni, am vrut să mă asigur că până la urmă domnul Traian Băsescu o să plece, şi o să plece. Nu am avut alte confidenţe, nu avem ce confidenţe să avem", a adăugat liderul PSD.

***

Prezent luni seară la recepţia organizată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale, numărul doi din PSD, Liviu Dragnea, l-a aşteptat pe preşedintele Traian Băsescu să-şi termine turul printre invitaţi, după care au făcut o poză, au schimbat o glumă şi s-au retras împreună din Sala Unirii.

După ce a ţinut un discurs solemn în faţa celor peste 1.200 de invitaţi, în timpul căruia se spune că a avut ochii în lacrimi, Traian Băsescu a intrat în mulţime pentru a saluta invitaţii şi a se fotografia cu ei.

Din partea PSD a participat la recepţie doar Liviu Dragnea şi Vasile Dâncu. Vicepremierul l-a aşteptat pe şeful statului să-şi încheie turul prin invitaţi, după care a făcut o poză cu acesta şi s-au retras.

"Publicul cerea celor doi să se aşeze unul lângă celălalt, pentru a face o fotografie istorică. Preşedintele Băsescu către vicepremierul Dragnea: hai să facem o poză ca să te dea mâine afară din partid. Râsete", a povestit fosta membră CNA, Narcisa Iorga, prezentă şi ea la eveniment.

Vă prezentăm dialogul dintre cei doi, publicat pe noul portal de ştiri jurnalistan.ro:

– Ce faci, Liviule? îl întreabă Traian Băsescu în timp ce dă mâna cu el.

– Am venit cu dom’ profesor, răspunde Dragnea arătând spre Dâncu. Dar n-am devenit băsist!

– Măi, să ştii că s-ar putea să-ţi pară rău că n-ai fost la timpul potrivit băsist, i-o taie Băsescu înecându-se de râs.

– Asta-i altceva, acuma e târziu, răspunde Dragnea.

– Să ai grijă ce vorbim, o să devină public. Şi s-ar putea să te coste, îi spune, tot râzând, Băsescu.

Dragnea deja era palid. Din public cineva îi întreabă pe cei doi protagonişti ai dialogului de mai sus dacă nu fac o poză împreună.

– Avem multe poze, se eschivează Dragnea.

– Acum, la Marea Unire, insistă o altă persoană din public.

– Nu cu mine, răspunde repede Băsescu, temându-se ca nici în glumă să nu interpreteze cineva că Marea Unire invocată ar putea însemna un fel de mare împăcare acum la final de mandat. După care îi zice lui Dragnea:

– Hai să facem o poză să te dea ăştia afară din partid!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne