PSD, pledoarie în apărarea "ordonanţei lăcomiei" şi noi atacuri la adresa Guvernului Orban

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

De când a fost scos pe tuşă de pe scena guvernării, PSD pare să nu aibă pace, lansând aproape zilnic noi acuzaţii mai mult sau mai puţin fondate la adresa noului Executiv. Social-democraţii dau acum vina pe proaspăt instalatul Guvern Orban pentru creşterea ROBOR şi o leagă de intenţia Executivului de abrogare a controversatei OUG 114, aşa-numita „ordonanţă a lăcomiei”.

Astfel, pe pagina oficială de facebook, Partidul Social Democrat a publicat, marţi, următorul mesaj:

„După scăderea constantă a ROBOR în urma măsurilor luate prin OUG 114, venirea PNL la guvernare readuce acest indicator pe o tendinţă de creştere abruptă. Ieri ROBOR la 3 luni a depăşit pragul de 3% (de la 2,99% la 3,03%).

Pierd cetăţenii care au credite în lei luate înainte de adoptarea OUG 114.

Pierd şi românii cu credite în valută, ale căror rate cresc odată cu devalorizarea accelerată a leului.

Pierde şi BNR, care a cheltuit 1,2 miliarde de euro în încercarea de a apăra leul de declaraţiile iresponsabile ale ministrului Finanţelor.

Câştigă, desigur, băncile comerciale!

Asta înseamnă trecerea de la o guvernare pentru oameni, la o guvernare pentru corporaţii!”.

Postarea PSD vine în contextul în care premierul Ludovic Orban şi-a anunţat intenţia de a modifica sau abroga cele mai multe prevederi din „fatidica OUG 114”.

„Obiectivul nostru e să adoptăm modificările până la finalul anului. [...] Dacă nu va exista o majoritate în Parlament sau timpul necesar pentru a putea să fie adoptat de Camera Deputaţilor proiectul de lege pentru modificarea OUG 114/2018, o soluţie este asumarea răspunderii guvernului în Parlament în această sesiune parlamentară”, a precizat premierul.

Reamintim că OUG 114 a fost unul dintre cele mai controversate acte normative adoptate de Guvern, nemulţumind deopotrivă mare parte din mediul de afaceri, sindicalişti, Opoziţie. Reprezentanţi ai antreprenorilor, ai unor ambasade etc. au acuzat faptul că acest act adânceşte impredictibilitatea fiscală şi îi poate determina pe investitorii străini să se orienteze spre ţări mai stabile şi prietenoase.

OUG 114 introduce schimbări majore în domeniul energiei, gazelor naturale, telecom, bănci, practic în mai toate domeniile importante din economie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne