PSD jubilează după moţiunea de cenzură. Ironii la adresa Opoziţiei şi promisiuni de bunăstare

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)
Loredana Diacu
19.06.2019

PSD salută eşecul moţiunii de cenzură, susţinând că respingerea acesteia arată unitatea solidă din interiorul partidului şi confirmă faptul că Guvernul se bucură de un sprijin parlamentar stabil care va permite continuarea realizării promisiunilor angajate faţă de electorat în decembrie 2016.

Afirmaţiile social-democraţilor sunt făcute însă în contextul în care parlamentarii PSD nu au avut voie să voteze, aceştia rămânând în bănci la vot, scenariul vehiculat în spaţiul public fiind că s-a procedat aşa pentru a evita riscul unor trădări, mai exact pentru ca unii pesedişti să nu voteze pentru căderea propriului Guvern.

Mai mult, în comunicatul lor social-democraţii ironizează Opoziţia şi promite că va continua realizarea programului de guvernare.

"PSD salută votul prin care a fost respinsă cea de-a treia moţiune de cenzură împotriva Cabinetului condus de Prim-ministrul Viorica Dăncilă. Acest vot confirmă faptul că Guvernul se bucură de un sprijin parlamentar stabil care va permite continuarea realizării promisiunilor angajate faţă de electorat în decembrie 2016.

A fost un vot pentru stabilitate şi pentru continuitate. În acelaşi timp, acest vot a sancţionat lipsa de alternativă a Opoziţiei şi aventura economică pe care o propuneau unii dintre reprezentanţii partidelor semnatare ale moţiunii. Din fericire pentru români, tentativa Alianţei Austerităţii de a arunca România într-un haos economic şi social a eşuat. Moţiunea nu a întrunit nici măcar votul tuturor parlamentarilor acestei Alianţe a Austerităţii, ceea ce demonstrează că nici măcar ei nu şi-au dorit cu adevărat să vină la guvernare şi au pus în scenă un spectacol ieftin pentru a-şi păcăli proprii alegători.

Totodată, votul clar prin care a fost respinsă moţiunea de cenzură arată unitatea solidă din interiorul PSD şi buna colaborare pe care o avem cu partenerii noştri de coaliţie.

PSD va folosi cu înţelepciune şansa, reconfirmată astăzi, de a continua realizarea programului de guvernare. Deşi s-au făcut paşi importanţi în privinţa creşterilor de venituri ale cetăţenilor şi în evoluţiile economice, PSD consideră că sunt încă români care nu au simţit într-un mod consistent beneficiile creşterii economice. Problemele sociale ale acestor cetăţeni vor reprezenta prioritatea Guvernului pentru perioada rămasă până la finalul acestui mandat legislativ.

De asemenea, Guvernul va avea posibilitatea de a derula programele de investiţii şi proiectele cu fonduri europene care au fost pregătite pentru acest an şi care vor avea un rol important în dezvoltarea economică şi pentru susţinerea viitoarelor majorări de pensii şi salarii prevăzute în programul de guvernare", transmite PSD.

Comunicatul social-democraţilor vine la puţin timp după ce FMI a estimat că România va avea o creştere economică de doar 4% în condiţiile în care bugetul ţării pe 2019 este construit pe o creştere economică de 5,5% iar EUROSTAT-ul a confirmat că ţara noastră a avut cea mai mare inflaţie din UE, 4,4%. Mai merită menţionat că în ultimele luni guvernul a făcut împrumuturi peste împrumuturi (reuşind performanţa să se împrumute cu 3 miliarde de euro într-o zi) iar promisiuni importante din programul de guvernare, precum realizarea spitalelor regionale sunt neîndeplinite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor