PSD îşi pierde strategul de Galaţi, pe mâna lui Dan Nica: "M-aş fi simţit umilit dacă aş mai fi continuat alături de el"

Deloc dornic să mai fie într-o organizaţie a cărei conducere a fost numită de Dan Nica, personaj implicat în dosarul Microsoft, senatorul Gheorghe Saghian şi-a dat demisia din partid.
Gheorghe Saghian
Gheorghe Saghian (stiridegalati.ro)

Preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală a Senatului, Gheorghe Saghian, şi-a anunţat luni, în plenul Senatului, demisia din PSD şi din grupul parlamentar social-democrat, relatează hotnews.

Gestul senatorului, care va activa ca independent şi neafiliat unui grup nu este o surpriză, Saghian anunţând în urmă cu 5 zile, că şi-a depus demisia la sediul partidului pe motiv că nu mai putea continua într-o organizaţie a cărei conducere, aleasă de Dan Nica, este alcătuită "din oameni fără calitate, fără demnitate şi fără responsabilitate"

"Nu mai puteam să rămân în PSD Galaţi, unde conducerea, aleasă de Nica, este formată din oameni fără calitate, fără demnitate şi fără responsabilitate, fără coloană vertebrală. Începând cu 2015, Dan Nica a devenit un alt om. Un om fără cuvânt, fără caracter, un preşedinte fugar, acuzat de corupţie. M-aş fi simţit umilit dacă aş mai fi continuat alături de el, aşa că am hotărât că este mai bine să nu mai continui alături de el şi de echipa lui", a declarat Saghian pentru Agerpres.

Întrebat de ce Dan Nica este un preşedinte de organizaţie fugar, senatorul a răspuns că "de când cu dosarul Microsoft, Nica fuge de presă, iar la partid vine, foarte rar de altfel, atunci când nu îl vede nimeni".

"Fuge de alegători, fuge de presă, fuge de oricine ar putea să îl întrebe de dosarul Microsoft în care este cercetat penal. Un astfel de om şi camarila lui, conduc PSD Galaţi", a adăugat senatorul.

Potrivit sursei citate, Saghian era recunoscut ca fiind strategul PSD Galaţi, de activitatea lui fiind legate rezultatele foarte bune din campaniile electorale, care au făcut ca partidul să fie mereu numărul unu în judeţ.

Reamintim că pe 26 septembrie 2014, procurorii anticorupţie au cerut aviz de la preşedintele ţării, Senat, Camera Deputaţilor şi Parlamentul European pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri, unul din cei vizaţi fiind Dan Nica, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada 2000 – iulie 2004.

Dan Nica este suspectat în dosarul Microsoft că ar fi iniţiat şi avizat proiecte de Hotărâri de Guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens şi Siveco. Politicianul ar fi primit o parte din suma de circa 20 milioane de dolari virată de Fujitsu Siemens în contul unor societăţi de tip off-shore, bani daţi pentru consultanţă şi asistenţă tehnică.