Boicotarea Antenelor, un nou episod. Băsescu: De ce să-i dăm bani turnătorului Voiculescu şi acoliţilor săi?

La doar o zi de când Traian Băsescu şi-a îndemnat susţinătorii să boicoteze firmele care îşi fac reclamă la posturile TV fondate de Dan Voiculescu, directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a anunţat că Antenele îl vor da în judecată pe fostul preşedinte. Replica lui Băsescu nu s-a lăsat mult aşteptată.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Într-un nou mesaj postat pe reţeaua de socializare, în replică la ameninţările lui Mihai Gâdea, fostul preşedinte Traian Băsescu insistă asupra boicotării companiilor care îşi fac publicitate la posturile TV fondate de Dan Voiculescu.

"S-a enervat cineva? Calm, calm... enervarea dăunează grav sănătăţii. Lista extinsă. Familia mea nu vrea să plătească bani pentru propaganda turnătorului Voiculescu şi a acoliţilor săi. Drept pentru care, alături de laptele Zuzu, cosmeticele L'Oreal şi medicamentul Strepsils, familia mea a adăugat pe lista de produse pe care nu le vom mai cumpăra şi sprayul de bucătărie Ambipur, pasta de dinţi Lacalut şi deodorantele Dove pe care le foloseam pînă acum. Motivul?

Îşi fac reclamă pe televiziunile Antena 1 şi Antena 3. Pe piaţă, există şi alte produse la fel de bune ca acestea, care nu finanţează prin publicitate pe turnătorul Voiculescu şi pe acoliţii săi de la Antena 3. Îi îndemn pe toţi simpatizanţii mei, cei care zilnic sunt umiliţi la Antena 3 pentru că sunt "basişti", dar şi pe cei care nu sunt "basişti" să nu mai cumpere aceste mărci de produse, care, probabil fără intenţie, par a se asocia cu mîndrie cu turnătorul Voiculescu şi acoliţii lui de la Antena 3", scrie Traian Băsescu pe reţeaua de socializare.

Fostul preşedinte a subliniat că el şi familia sa nu vor să băgăm bani în buzunarul "turnătorului Voiculescu şi al acoliţilor săi de la Antena 3".

"Asta pentru că banii de publicitate se regăsesc în preţul cu care noi cumpărăm aceste produse din magazine. De ce să-i dăm bani turnătorului Voiculescu şi acoliţilor săi de la Antena 3?", a adăugat, retoric, Traian Băsescu.

Întrebat de unul dintre fanii săi dacă poate să le ofere şi nişte alternative româneşti la produsele prezentate mai sus, fostul preşedinte a replicat:

"Nu vreau să influenţez deciziile dumneavoastră şi nici să fac publicitate cuiva. Dar, împreună cu soţia am făcut astăzi cumpărături. Lista de produse pe care am postat-o se referă strict la produsele pe care noi le foloseam curent şi le aveam în casă. Am văzut astăzi că este foarte uşor să cumperi alte produse, cel puţin egale calitativ şi cu preţ echivalent".