PSD, în campanie: Majorăm salariul minim cu 100 lei / Orban: Mai era cineva în 89 care promitea 100 lei

Marius-Constantin Budai
Marius-Constantin Budai (Epoch Times România)

Ministrul demisionar al Muncii Marius Budăi a anunţat, marţi, decizia de a pune „în transparenţă publică o hotărâre de guvern” prin care salariul minim pe economie ar urma să fie majorat cu 100 de lei. Anunţul lui Budăi vine cu foarte puţin timp înainte de alegeri şi a fost „penalizat” cu ironii de către premierul desemnat Ludovic Orban.

"Am luat decizia aseară, într-o discuţie cu doamna premier şi cu domnul ministru Teodorovici, ca mâine dimineaţă (miercuri - n.red.) să punem în transparenţă publică o hotărâre de guvern prin care vom majora salariul minim pe economie cu 100 de lei, aşa cum scrie în programul de guvernare", a declarat Budăi, la Botoşani, unde se află într-un turneu electoral alături de Viorica Dăncilă.

Reacţia premierului desemnat Ludovic Orban nu a întârziat să apară, acesta amintind că prin 1989 mai era cineva care promitea 100 de lei în plus la salariu, făcând referire la Nicolae Ceauşescu şi 100 de lei promisă de la balconul Comitetului Central. Totodată, premierul desemnat a precizat că astfel de decizii privind salariul minim nu pot fi luate decât de un guvern legitim, votat în Parlament.

"Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu... Băieţii ăştia nu înţeleg, oamenii ăştia nu înţeleg că ei au fost demişi prin moţiune de cenzură, că nu mai pot să se comporte ca un guvern care e în funcţiune. Decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim, votat de Parlament", a replicat liderul PNL, Ludovic Orban.