PSD, după anunţarea întrebărilor pentru referendum: Iohannis face băşcălie de români

Liviu Dragnea si Codrin Stefanescu
Liviu Dragnea si Codrin Stefanescu (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis face ”băşcălie” de români prin întrebările supuse referendumului naţional, susţine secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, după ce purtătorul de cuvânt al preşedintelui a făcut publice întrebările la care românii ar urma să răspundă pe 26 mai.

Concret, Ştefănescu i-a reproşat lui Iohannis că n-a ieşit să anunţe personal întrebările. Şi, în condiţiile în care odată veniţi la guvernare social-democraţii au scos lumea în stradă cu OUG 13 iar ulterior au îngrijorat şi societate civilă, şi pe magistraţi, ba chiar şi UE cu legile Justiţiei şi Codurile penale, Codrin Ştefănescu a încercat să acrediteze ideea că de fapt tehnocraţii sunt cei ce au dat OUG-uri nefaste pe justiţie.

În primul rând, numitul Klaus Werner Iohannis face băşcălie de români şi România. A trimis purtătorul de cuvânt să ne spună cam care ar fi temele de la referendum. Cam atât de importante sunt aceste două întrebări încât nu a catadicsit să iasă domnia sa să le anunţe.

În al doilea rând, Klaus, PNL şi Cioloş se contrazic între ei, asta pentru că Prună şi Cioloş au dat OUG pe justiţie, peste noapte, şi au transformat SRI în organ de cercetare penală. Eu am impresia, la fel ca şi alţi români, este o impresie comună, că la ei nu ştie stânga ce face dreapta.

Cu această ieşire publică ne-am lămurit! Nu au niciun fel de program de guvernare, nicio soluţie, iar bunăstarea românilor şi a României nu prezintă niciun fel de interes pentru ei, iar temele care lor li se par importante nu sunt nicidecum cele care vizează bunăstarea românilor.

Cred că după ce a bifat şi chestia asta, aşa cum i-au dat tovarăşii care îl controlează şi îl direcţionează, acum poate pleca liniştit în concediu, pentru că şi-a făcut datoria faţă de Sistem”, a declarat Codrin Ştefănescu, pentru stiripesurse.ro.

Reamintim că Administraţia Prezidenţială a anunţat joi, prin vocea Mădălinei Dobrovolschi, cele două întrebări la care românii sunt chemaţi să răspundă la referendumul naţional pe justiţie din 26 mai.

Acestea sunt:

1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Dobrovolschi a mai anunţat că preşedintele Klaus Iohannis va transmite un mesaj public cu privire la referendum astăzi, la ora 19:00.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne