PSD declară război ministrului de Finanţe: Depune moţiunea "Guvernare PNL - numele tău e austeritate"

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times Romania)

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici a anunţat, luni, în plenul Senatului, că grupul parlamentar al PSD depune moţiunea simplă cu titlul "Guvernare PNL - numele tău este austeritate". Demersul social-democraţilor vine la numai o lună după ce Guvernul Orban s-a instalat la Palatul Victoria.

”Dacă este cineva care consideră că deprecierea din ultima perioadă a leului, ulterior preluării guvernării de către PNL, nu are nicio legătură cu avalanşa de declaraţii iresponsabile scoase din obscuritatea unei pagini personale de Facebook şi aduse în lumina reflectoarelor la nivel de poziţii oficiale şi atitudini publice, atunci am ajuns în situaţia unei harababuri la nivelul puterii executive, ce ar putea degenera într-o degringoladă la nivelul întregii ţări”, se arată în textul moţiunii simple, citat de Mediafax.

Parlamentarii social-democraţi acuză că, în realitate, singura „certitudine” după învestirea Guvernului Orban şi instalarea lui Florin Cîţu la şefia Finanţelor este, în acest moment, scăderea leului în raport cu euro şi dolarul american, ceea ce se va traduce pentru populaţia României în creşterea facturilor, a preţurilor bunurilor şi tarifelor la servicii, a ratelor la creditele bancare şi inflaţie.

”Domnule Cîţu, domnule Orban, nu este o greşeală să vă recunoaşteţi limitele. Din contră, de cele mai multe ori, este nevoie de acea doză de onestitate cu privire la greşelile din trecut şi la neliniştile şi hazardul prezentului. Aceasta nu va ştirbi cu nimic din ceea ce este „smart” sau ”bright” în fiecare dintre dumneavoastră, dar vă va aşeza, la un moment dat, acolo unde vă este locul, dincolo de tendinţa, poate firească, de a încerca să înaintaţi pe scara ierarhiei până la limita de incompetenţă, parafrazând principiul enunţat de Peter. Şi atunci, domnule Cîţu, domnule Orban, vom prefera să vă daţi o demisie demnă în acest moment, unei demiteri ruşinoase mai târziu! Sunteţi o echipă şi puteţi face asta împreună, dacă vă lipseşte curajul individual”, se arată la finalul moţiunii simple a PSD.