PSD a mutat în Comisia Juridică: Abrogarea recursului compensatoriu şi revizuirea Constituţiei, amânate

Florin Iordache
Florin Iordache (Epoch Times România)

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, marţi, propunerile PNL şi USR de a discuta proiectele privind abrogarea recursului compensatoriu şi revizuirea Constituţiei. Şeful comisiei, Nicuşor Halici, a anunţat că ministrul Justiţiei şi reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii vor prezenta săptămâna viitoare soluţii în acest caz, informează Agerpres.

"Recursul compensatoriu să-l picăm aşa pentru că e o iniţiativă de abrogare - clar nu vom fi de acord. Vreau să ascult punctul de vedere al Ministerului Justiţiei, al CSM, al Parchetului, Ministerului Public, pentru că eu consider că să abrogăm o lege pentru că aşa îşi doreşte un anumit partid politic este total greşit. Putem discuta, putem vedea dacă este oportun să o modificăm. Aş solicita un punct de vedere şi de la Administraţia Penitenciarelor, să trimitem o adresă, să vedem în baza acestei legi ce categorii de persoane au beneficiat şi câte", a afirmat Iordache.

Social-democratul a adăugat că observaţiile CCR cu privire la referendum au arătat că ar fi vicii de neconstituţionalitate în modul cum au fost puse întrebările la acest scrutin.

"Până CCR nu va prezenta raportul în faţa Parlamentului în ceea ce priveşte acest referendum, să vedem ce a constatat, dacă acele întrebări au fost sau nu constituţionale şi în funcţie de acel raport să vedem ce facem mai departe, clar nu suntem de acord", a mai adăugat Iordache.