Prună anunţă o nouă mutare menită să arate "adevăratele culori ale PSD: manipulatoare şi ticăloase"

Raluca Prună
Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul ministru tehnocrat al Justiţiei, Raluca Prună, a reacţionat, pe pagina sa de Facebook, după ce reprezentanţi ai PSD i-au aruncat în cârcă vina pentru dezastrul provocat în societate de legea recursului compensatoriu. În apărarea sa, Prună precizează că legea a fost iniţiată la solicitările forurilor europene şi, la origine, avea o cu totul altă formă, însă a fost "masacrată" de social-democraţi, care acum se erijează în „iniţiatorul abrogării legii”.

În postarea publicată miercuri pe pagina sa de socializare, Raluca Prună face trimitere şi la un interviu pe care l-a acordat RFI, în care a vorbit despre „abrogarea recursului compensatoriu, efecte şi atitudinea ticăloasă a PSD”.

Prună promite cu acest prilej să revină cu un material mult mai amplu şi documentat pentru a dezvălui „adevăratele culori ale PSD: manipulatoare şi ticăloase”.

„Am vorbit azi la RFI despre abrogarea recursului compensatoriu, despre efecte şi atitudinea ticăloasă a PSD care întâi masacrează o lege, deschide uşa penitenciarelor pentru peste 20000 de condamnaţi şi apoi devine iniţiatorul abrogării legii. Fără să uite să facă ce ştie mai bine: să dea vina pe alţii pentru această lege. Cum sunt direct vizată, voi explica încă o dată în zilele următoare care este istoria acestui recurs.

De ce a fost nevoie de un mecanism, anume că era cerut de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde România pierdea pe bandă rulantă şi cererile din România blocaseră Curtea, cum a fost deturnat acest mecanism de PSD, ALDE şi UDMR şi ce cred eu că va face PSD mai departe. Anume va da vina pe PNL dacă guvernul va propune o altă măsură compensatorie - în bani. Deja PSD prin trompetele sale spune că trebuie construite penitenciare. Mă întreb ce a făcut PSD în 3 ani, cât a avansat cu construcţia de noi penitenciare. Câţi bani a alocat la buget pentru asta? Vă spun eu: de două ori nimic pentru cele două penitenciare în construcţie.

Mai cred că dacă guvernul din care am făcut parte propunea un mecanism în bani, PSD ar fi urlat că nu suntem Elveţia pentru că tehnocraţii au dat bani deţinuţilor. Toată istoria, documentată, cât de curând. Ca să terminăm cu aruncatul vinii asupra altora să arătăm adevăratele culori ale PSD: manipulatoare şi ticăloase”, a scris Raluca Prună, pe Facebook.

În interviul acordat RFI, fostul ministru al Justiţiei acuză că PSD „a avut aici o atitudine complet ticăloasă, pentru că PSD prin masacrarea unui proiect de lege privind recursul compensatoriu a făcut ca această lege să devină ceea ce am văzut că a devenit” şi argumentează că dintre toate modificările efectuate „cea mai gravă nici măcar nu e dublarea numărului de zile beneficiu, ci faptul că dacă într-un penitenciar am o cameră, o cameră care are condiţii neconforme, PSD-ul a decis prin modificarea pe care a făcut-o la acel moment proiectului de lege, ca tot penitenciarul să beneficieze”.

„Existau deja penitenciare în care, cum ar fi cel de la Brăila, în care anumiţi deţinuţi câştigaseră deja la CEDO dreptul de a locui în condiţii conforme. Şi atunci administraţia penitenciarului a înghesuit pe toată lumea şi mai mult, şi pe cei care câştigaseră la CEDO i-a pus în camere care respectau condiţiile CEDO. Şi acele persoane au primit o dată bani de la CEDO – când te duci la CEDO primeşti nişte bani de la statul român – şi au primit şi condiţii conforme. După aceea vine PSD-ul şi spune ‘Nuuu! Dacă la Brăila avem o cameră în condiţii neconforme, din nou beneficiază toată lumea’. Deci noi am avut deţinuţi care au beneficiat de 2 sau de trei ori de clemenţa sau de mecanismul compensatoriu”, a explicat Raluca Prună.

Interviul complet îl găsiţi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne