Protestele din Chişinău, organizate de "cei care nu agreează politica externă echilibrată" a guvernului (MAE rus)

Apelurile la revizuirea rezultatelor electorale din Moldova sunt "fără fundament", spune Lavrov. (Jamie Rose / Getty Images)
Epoch Times România
09.04.2009

Apelurile la revizuirea rezultatelor algerilor legislative din Republica Moldova, câştigate duminică de comunişti, sunt absolut "fără fundament", a declarat miercuri ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

"Orice solicitare de a organiza noi alegeri, de a reexamina rezultatele votului care a avut loc sunt absolut fără fundament", a declarat şeful diplomaţiei ruse în cadrul unei conferinţe de presă.

Manifestanţii au ieşit cu miile în stradă luni şi mai ales marţi, pentru a denunţa victoria zdrobitoare a comuniştilor în alegerile legislative, afirmând că au fost comise fraude şi solicitând un nou scrutin, aminteşte AFP.

În opinia Moscovei, aceste acţiuni au fost organizate de "cei care nu agreează politica externă echilibrată aleasă de guvern care, în urma alegerilor, a obţinut un mandat pentru continuarea acesteia", subliniază Ministerul Afacerilor Externe rus într-un comunicat citat de France Presse.

"Dacă este să ţinem cont de sloganurile afişate, de abundenţa drapelelor româneşti (...), scopul lor este să păteze realizările ultimilor ani în vederea întăririi suveranităţii Moldovei şi probabil să influenţeze rezultatele alegerilor", se precizează în comunicat.

"În contextul în care actele de vandalism continuă, se pot constata din ce în ce mai multe ameninţări pentru stat şi procesul democratic din Moldova", concluzionează textul.

Preşedintele Moldovei, Vladimir Voronin, a acuzat miercuri România că este implicată în protestele violente care au avut loc marţi la Chişinău, ceea ce România a dezminţit, notează AFP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor