Protestele de la Oltchim iau amploare: 14 oameni în greva foamei

Combinat industrial
Combinat industrial (MARIO LAPORTA / AFP / GettyImages)

UPDATE

Alţi şapte angajaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, inclusiv o femeie, au anunţat joi că au intrat în greva foamei. Astfel, numărul salariaţilor combinatului care au recurs la această formă de protest a ajuns la 14.

***

Aproximativ 300 de persoane protestează în faţa combinatului chimic Oltchim, iar şapte angajaţi au intrat în greva foamei. Protestatarii sunt supăraţi că nu şi-au mai primit salariile de două luni.

Revendicările salariaţilor vizează în principiu demisia preşedintelui sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu, dar şi plata restanţelor salariale şi identificarea fondurilor necesare repornirii instalaţiilor şi plăţii facturilor restante către Electrica.

"Salariaţii sunt din nou în faţa pavilionului administrativ şi vor rămâne acolo pentru a protesta până când liderul de sindicat Mihai Diculoiu va înţelege să demisioneze. Printre protestatari se află şi cei şapte angajaţi aflaţi de ieri în greva foamei. Starea lor medicală este stabilă, fiind monitorizaţi permanent de către medicii dispensarului policlinică de pe platforma Oltchim. Cei şapte au fost toată noaptea în cortul amenajat în faţa pavilionului şi vor rămâne în greva foamei. Am semnale că şi alţi angajaţi vor să recurgă la acest gest. De asemenea, vrem să ni se achite banii restanţi şi să se găsească fondurile necesare repornirii instalaţiilor, pentru ca privatizarea să nu ne prindă cu combinatul închis", a precizat joi liderul protestatarilor, Corneliu Cernev.

12 firme au cumpărat caietul de sarcini

Pe de altă parte, peste 300 de salariaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat şi miercuri în faţa pavilionului administrativ al combinatului, cerând demisia liderului sindical Mihai Diculoiu.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, ministrul Economiei l-a informat pe premier că, până în prezent, 12 firme au cumpărat caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim.

alte articole din secțiunea Economie