Proteste întrerupte la RomâniaFilm

(DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Bogdan Costea
10.10.2012

Membrii sindicatului RomâniaFilm au întrerupt protestele din faţa sediului Ministerului Culturii, începute săptămâna trecută, la cererea expresă a lui Sergiu Nicolaescu, preşedintele Comisiei de Cultură a Senatului, cu care s-a întâlnit preşedintele sindicatului, Maria Bikfalvi.

Maria Bikfalvi a declarat că protestele vor fi întrerupte pentru zece zile, timp în care cererile Sindicatului Liber RomâniaFilm - printre care se numără şi solicitarea de anulare a ordinului ministrului Culturii, Puiu Haşotti, care schimbă Consiliul de Administraţie al RADEF RomâniaFilm - vor fi analizate de Comisia Juridică a Camerei Decizionale. Maria Bikfalvi a spus că Sergiu Nicolaescu a fost de acord cu cererile membrilor de sindicat.

Peste 100 de membri ai Sindicatului Liber RomâniaFilm au început protestele pe 3 octombrie, în faţa sediului Ministerului Culturii din Capitală, sindicaliştii fiind "echipaţi" cu un sicriu, colivă şi lumânări, ca "simbol al morţii cinematografiei" în mandatul actualului ministru al Culturii, Puiu Haşotti. De atunci, reprezentanţii sindicatului au protestat în fiecare zi în faţa ministerului Culturii, de la ora 10.00 la ora 12.00.

Marţi, preşedintele CNS "Cartel ALFA", Bogdan Iuliu Hossu, a trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, prin care susţine cererile membrilor sindicatului RomâniaFilm.

Sindicaliştii susţin actuala conducere a Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) RomâniaFilm - o instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii -, asigurată de Marius Iuraşcu, şi spun că se opun "intereselor" ministrului Culturii, Puiu Haşotti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor