Protestatarii britanici cer încetarea austerităţii "care nu dă roade"

Epoch Times România
22.10.2012

Mii de protestatari britanici au mărşăluit sâmbătă prin centrul Londrei, împotriva reducerilor de cheltuieli publice şi creşterii impozitelor, adoptate de un guvern care se confruntă cu acuzaţii că este condus de o elită din clasa superioară, care ignoră soarta alegătorilor afectaţi de recesiune.

Claxonând şi fluierând, protestatarii s-au aliniat în faţa Camerelor Parlamentului, purtând un banner pe care scria "Austeritatea nu dă roade" şi îndemnându-l pe prim-ministrul David Cameron să facă mai multe pentru a revigora economia afectată a Marii Britanii.

Marşul a avut loc într-un moment când coaliţia conservatoare condusă de Cameron este afectată de demisia de vineri a unui ministru senior, acuzat că ar fi numit poliţia "plebe" - o insultă prin care se denumeşte clasa muncitoare.

Partidul lui Cameron s-a confruntat cu o mulţime de titluri negative privind demisia lui Andrew Mitchell – "Organizatorul parlamentar" sau responsabilul cu disciplina de partid – la patru săptămâni după ce a înjurat poliţia care păzea porţile biroului lui Cameron de pe Downing Street.

Un incident separat, ce îl implica pe ministrul de finanţe George Osborne care călătorea cu trenul la clasa întâi deşi avea un bilet la clasa standard şi nu plătise pentru diferenţa, a sporit numărul criticilor care spun că conservatorii sunt privilegiaţi şi au pierdut contactul cu realitatea.

Liderii de sindicat încearcă să se folosească de miting pentru a creşte presiunea asupra lui Cameron, spunând protestatarilor că planul economic al guvernului a eşuat şi doar a prelungit recesiunea din Marea Britanie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor