Protest inedit la Secţia Adinei Florea: Intrarea a fost umplută de "sânge" de protestatari

foto
foto (Mihai Cristian Dide)

Protest inedit la Secţia specială pentru investigarea magistraţilor: intrarea din faţă a instituţiei a fost, în mod simbolic, umplută de "sânge" (vopsea roşie).

Mai mult decât atât, manifestanţii au pus lacăt la poarta mare prin care intrau maşinile în instituţie, astfel încât singura intrare rămăsese prin balta de vopsea.

Situaţia a fost ulterior rezolvată de jandarmi.

Demersul a fost operat, luni, de doi cunoscuţi protestatari, care s-au arătat astfel nemulţumiţi de "hărţuirea procurorilor" de către instrumentul judiciar conceput de coaliţia PSD-ALDE, pe vremea lui Tudorel Toader, care s-a lovit atât de opoziţia organismelor internaţionale, cât şi a multor voci din ţară, în frunte cu preşedintele Iohannis.

"Această secţie trebuie desfiinţată", a declarat Mihai Cristian Dide, care nu a participat personal la protest, însă a precizat că a ajutat la conceperea operaţiunii.

"Motivul protestului este tocmai acţiunea de intimidare frecventă a procurorilor pe care o are această instituţie sinistră, inventată de fostul ministru al justiţiei, Tudorel Toader.

La ora 13.00 este aşteptat la Secţia condusă de Adina Florea, în calitate de suspect într-un dosar, şeful DNA Constanţa, Andrei Bodean. Acesta s-a remarcat pentru trimiterea în judecată a lui Mazăre şi pentru anchetarea lui Nicuşor Constantinescu. De asemenea, şi-a depus candidatura pentru preluarea funcţiei de Procuror şef DNA în locul Laurei Codruţa Kovesi, însă a fost respins de Tudorel Toader.

Ne asumăm această acţiune pentru că este important ca justiţia să rămână independentă şi să nu existe presiuni din sfera politicii", a transmis şi asociaţia Evoluţie în Instituţie, condusă de Dide.

Vedeţi imaginile de mai jos:

foto
foto (Mihai Cristian Dide)

foto
foto (Mihai Cristian Dide)

foto
foto (Mihai Cristian Dide)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne