Proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5% a fost aprobat de Guvern

Şedinţă săptămânală de guvern la Palatul Victoria
Şedinţă săptămânală de guvern la Palatul Victoria (Epoch Times România)
Flori Mladin
19.06.2014

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, proiect care urmează să fie supus dezbaterii şi adoptării Parlamentului.

Proiectul de Lege prevede diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcţie de condiţiile de muncă, pentru contribuţia de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat, cu 15,8% pentru condiţii normale de muncă, cu 20,8% pentru condiţii deosebite de muncă şi cu 25,8% pentru condiţii speciale de muncă şi pentru alte condiţii de muncă, conform Biroului de presă al Executivului.

"În primul rând avem pe ordinea de zi proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal în sensul reducerii CAS-urilor cu 5% de la 1 octombrie. Vreau să plece la Parlament cât mai repede. Senatul... mi-au comunicat că aşteaptă proiectul. Îl dezbat în procedura cea mai rapidă şi îl adoptă, iar Camera Deputaţilor la începutul lunii iulie va avea oricum o sesiune extraordinară pentru a aproba ratificarea Acordului de asociere între Moldova şi Uniunea Europeană şi atunci îl adoptă şi Camera Deputaţilor. Deci, poate pleca la preşedinte pentru promulgare", a afirmat premierul.

Primul ministru a precizat că reducerea CAS reprezintă "o măsură foarte bună, cerută de mult timp de toate partidele politice".

"Important este ca mai departe, prin toate măsurile fiscal-bugetare şi de combatere a evaziunii fiscale să facem această măsură sustenabilă, pe termen lung", a mai afirmat premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor