Programul "Şcoală după şcoală" va fi extins. Toţi copiii de la grădiniţă şi învăţământul primar vor primi masă caldă

Alimentaţia copiilor în instituţiile de învăţământ a R. Moldova
Alimentaţia copiilor în instituţiile de învăţământ a R. Moldova (gov.md)

Toţi copiii de la grădiniţă, preşcolarii şi elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar - atât cel de stat, cât şi cel acreditat confesional şi particular - vor primi o masă caldă la şcoală, prevede un act normativ adoptat de Senat care a modificat masiv legea educaţiei şi care acum se află la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit Hotnews, legea adoptată recent de Senat schimbă complet articolul 58 din legea educaţiei prin care în prezent este reglementat programul ”Şcoală după şcoală”. Mai exact, programul „Masă caldă la şcoală”, cât şi programul ”Şcoală după şcoală” vor fi generalizate pentru întregul sistem de învăţământ preuniversitar până în anul 2030.


Legea aflată la Klaus Iohannis stipulează că limita valorii zilnice pentru masă caldă se stabileşte prin hotărâre a Guvernului şi nu poate fi mai mică de 7 lei/beneficiar, inclusiv taxă pe valoarea adăugată.

În cazul în care părinţii nu sunt de acord ca elevii să primească masă caldă, atunci vor face cerere scrisă la secretariatul şcolii că nu vor acest lucru şi vor beneficia de produse alimentare adecvate situaţiei acestora.

Articolul integral poate fi citit aici