Profitul HSBC cade cu 65%

(Niklas Halle'n/AFP/Getty Images)

Banca HSBC a anunţat anterior că va reduce cel puţin 35.000 din totalul de 235.000 de angajaţi, ca parte a unei restructurări majore, dar planul a fost pus în aşteptare în contextul pandemiei.

Banca britanică HSBC şi-a publicat luni profiturile înainte de impozitare, anunţând doar venituri de 4,3 miliarde USD, comparativ cu 12,4 miliarde USD pentru aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit directorului executiv al grupului HSBC, Noel Quinn, banca multinaţională va „accelera implementarea” unei restructurări planificate, care include fuzionarea unităţilor sale de retail bancar şi de gestionare a portofoliului, reducerea afacerilor europene de acţiuni şi reducerea sucursalei sale din SUA.

Banca, care are o pondere majoră a profiturilor sale din Hong Kong, a fost lovită atât de focarul de virus Wuhan, cât şi de tulburările din centrul financiar al Asiei de Sud-est cauzate de legea de aşa-zisă "securitate naţională" pe care Partidul Comunist Chinez a impus-o în Hong Kong.

După ce banca a susţinut legislaţia - extrem de controversată deoarece dă frâu liber arestării dizidenţilor şi prevede pedepse de închisoare pe viaţă pentru fapte vag specificate - a fost criticată de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, care a afirmat că „gestul băncii HSBC de a face cu ochiul Beijing-ului ar trebui să spună o poveste”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie