Profesori disperaţi că-şi pierd posturile. Cadre didactice condamnate pentru că au falsificat cataloage

(photos.com)

14 angajaţi ai Liceului Tehnologic ”Ion Ionescu de la Brad” din localitatea Horia, judeţul Neamţ, au fost puşi sub acuzare şi condamnaţi în primă instanţă, pentru fals intelectual în înscrisuri oficiale.

Este vorba despre 13 cadre didactice şi o secretară care au falsificat cataloage pentru a-şi păstra numărul de clase şi normele, informează adevărul.ro.

Cei 14 inculpaţi au fost condamnaţi la câte un an şi trei luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, însă în cazul multora dintre ei, judecătorii au decis amânarea aplicării pedepsei. Astfel, în cazul în care nu vor comite alte fapte penale în perioada de supraveghere, condamnările nu se vor regăsi în cazier.

Scandalul de la liceul din Horia a izbucnit în anul 2013, când un părinte a reclamat că o elevă declarată repetentă a fost înscrisă la începutul anului şcolar următor în aceeaşi clasă.

„În anul şcolar 2011/2012, o elevă a clasei a noua a rămas repetentă, însă diriginta, care era şi directoarea şcolii, nu a ţinut cont de această situaţie şi a înscris-o în clasa a X-a. La rândul lor, 15 profesori i-au încheiat medii acestei eleve, deşi cunoşteau situaţia. Pe parcursul clasei a zecea, eleva a renunţat la şcoală“, a declarat la acea vreme Viorel Stan, inspectorul şcolar general al ISJ Neamţ.

Articolul complet aici .