Procurorul Călin Nistor, şef interimar al DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
07.03.2013

Pentru şase luni, procurorul Călin Nistor a fost delegat în funcţia de procuror-şef la DNA. Nistor ocupă prin delegare funcţia de şef al Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea cu grad profesional corespunzător PICCJ.

Nistor a fost desemnat joi, după ce Laura Oprean a cerut încetarea detaşării în funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, începând de luni, ea urmând a-şi prelua poziţia avută anterior, respectiv pe cea de procuror şef adjunct al DNA.

De joi, 7 martie, prin ordinele emise de către Daniel Morar, fostul şef al DNA, în prezent prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie "s-a dispus, la cerere, încetarea din data de 11 martie 2013" a delegării Laurei Oprean în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Oprean va fi delegată, tot de joi, pe o perioadă de şase luni în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie."

Procurorul Călin Nistor este cel care a instrumentat dosarul preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu (PSD), dar şi dosarele în care au fost arestaţi mai mulţi oameni de fotbal din Piteşti, printre care Gheorghe Constantin şi Cornel Penescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor