Privatizarea CFR Marfă apare miercuri în Monitorul Oficial

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)
Epoch Times România
13.08.2013

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seară, într-o emisiune la RTV, că a contrasemnat Hotărârea de guvern privind privatizarea CFR Marfă iar documentul va fi publicat “probabil miercuri” în Monitorul Oficial.

Potrivit premierului, omul de afaceri Gruia Stoica, cumpărătorul pachetului majoritar la compania feroviară, are la dispoziţie 60 de zile să plătească preţul.

Victor Ponta a mai spus că a aflat abia în SUA despre convocarea şedinţei CSAT ulterior plecării sale în concediu.

“Am murit de râs când am aflat. L-am sunat pe Oprea (Gabriel Oprea, vicepremierul desemnat de Ponta drept înlocuitor pe perioada concediului) să se prezinte. Să facă CSAT când plec în vacanţă, să aştepte să mă urc în avion, să convoace o şedinţă în care nu se discută nimic, mi se pare să îţi baţi joc de o discuţie fundamentală”, a apreciat premierul.

În şedinţa CSAT din 2 august, în absenţa lui Victor Ponta, membrii Consiliului Suprem de Apărare “au avut o discuţie constructivă (…) privind finalizarea procesului de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă C.F.R. Marfă”, după cum se menţionează în comunicatul postat pe site-ul preşedinţiei.

Conform sursei citate “CSAT a avizat strategia de privatizare a CFR Marfă prin Hotărârea nr. 23 din 5 februarie 2013 iar în şedinţa din 2 august “nu s-a emis o altă decizie CSAT.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor