Priorităţile RATB: o maşină blindată, centrale termice, agregat de sudură şi 10 tramvaie modernizate

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Cei ce îşi imaginau că odată ce municipalitatea a aprobat alocarea a 7,3 milioane de euro către RATB vor călători cu tramvaie modernizate şi cu aer condiţionat, mai au de aşteptat. Doar 19 milioane de lei vor fi folosite pentru modernizarea a nu mai mult de zece tramvaie, căci regia care se ocupă de transportul public în Capitală, are şi alte priorităţi. Mai mult, cele 10 tramvaie modernizate nu vor beneficia de climatizare.

Astfel, potrivit Mediafax, din cele 33 de milioane de lei alocaţi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti RATB-ului, 237.000 de lei vor fi folosiţi pentru achiziţionarea unei maşini blindate de transport valori, care va colecta banii de la centrele de vânzare a cartelelor de călătorie. Alţi 387.000 de lei sunt destinaţi cumpărării unui buldoexcavator, cu trei milioane de lei se vor cumpăra trei centrale termice, necesare pentru încălzirea apei şi a incintelor din depourile Colentina şi Vatra Luminoasă. 680.000 de lei vor fi utilizaţi de RATB pentru a cumpăra un agregat de sudură iar 19 milioane de lei, va fi folosită pentru modernizarea a zece tramvaie vechi, pe care însă nu se vor monta aparate de aer condiţionat.

,,Modernizare înseamnă reconstrucţie parţială a tramvaiului, prin coborârea podelei pe 20% din suprafaţa vagonului. La modernizări nu putem să punem aer condiţionat pe tramvaiele vechi, ci numai pe cele pe care le construim noi'', a declarat pentru MEDIAFAX Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

Din banii de la Primărie, RATB va da 4,4 milioane lei pentru construirea unui tramvai nou, în uzina proprie, în timp ce alte 4,7 milioane de lei vor fi folosite pentru a cumpăra 4 autobuze cu etaj. Acestea vor fi folosite de anul viitor pentru circuitul turistic al Bucureştiului, iar reprezentanţii Regiei susţin că această activititate ar putea genera chiar profit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne